Breakout presenteert Popsport Live Session met experimenteel nummer

Breakout is een jonge hardrockband uit Middelburg. Afgelopen jaar deed de band mee aan Popaanzee Popsport en het landelijke Popsport traject. Het eindresultaat daarvan, een Live Session in Nijmegen in de studio van de band De Staat, is nu te bekijken. Zangeres Kerstin de Jonge van Breakout zegt dat de band veel geleerd heeft van de coaching.
De drie mannelijke bandleden komen uit Middelburg, maar zangeres Kerstin de Jonge komt uit Rotterdam. Kerstin: "Ik zit bijna twee jaar bij de band. De bassist is de beste vriend van m'n neef. Eigenlijk komt heel mijn familie uit Zeeland."

Hardrock & Madness

De muziek van Breakout wordt omschreven als punkrock en hardrock. Zelf spreekt de band van Hardrock & Madness. Kerstin: "Breakout begon met het maken van harde punkrock. Toen ik erbij kwam is dat geëvolueerd naar hardrock met aspecten uit de jaren zeventig. 'Hardrock & Madnesss' zien wij meer als een soort slogan. Wij zorgen voor genoeg 'madness' op het podium. Het is meer de manier waarop wij ons live presenteren."
Een paar leden van de De Staat waren erbij om ons te helpen, dus dat doet heel wat.
Zangeres Kerstin de Jonge over de Popsport Live Session van Breakout
De afgelopen tijd heeft Breakout veel coaching gekregen van Popsport in Zeeland, maar ook Popsport NL. Kerstin: "We zijn gecoacht door Marien Dorleijn van Moss. We zijn daardoor veel meer te weten gekomen hoe we onze nummers moeten ontplooien, hoe we dat moeten gebruiken voor live-sessies. Maar ook over wat beter kan en wat al goed is."
Voor de Popsport Live Session koos Breakout voor een van hun experimentele nummers: "Reptile is meer stonerrock. Sindsdien zijn we meer van zulk soort psychedelische stonerrock nummers gaan maken."

'Heel vet'

De band heeft genoten van de opname in de studio van De Staat in Nijmegen: "Dat was heel vet. Het is volgens mij één van de snelst groeiende bands van Nederland. Een paar leden van de De Staat waren erbij om ons te helpen, dus dat doet heel wat."
Kerstin de Jonge vertelde in De Zeeuwse Top 40 wat Breakout allemaal geleerd heeft van Popsport.
Breakout Popsport Live Session
Breakout in de studio van De Staat © Popsport / Marcel Krijgsman