Het Windorgel: SYNGA, Gayito en Adrie van der Lijcke

SYNGA in blauwe tinten, Gayito wil dat ze blijft en Adrie van der Lijcke doet het weer! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

SYNGA - Shades Of Blue

SYNGA is de muzieknaam van zangeres Eva van Leeuwen uit Vlissingen. Begin vorig jaar verscheen haar debuut-EP Resonate. Daarop liet ze horen enorme stappen te maken in haar ontwikkeling. Op haar de nieuwe single Shades of Blue doet ze daar gewoon nog een schepje bovenop! Het heeft een heerlijke vibe, met een mix van vertrouwd en verrassend geluid. De tekst gaat over de verschillende fasen die iemand doormaakt om een verlies te verwerken. Aan het einde van die rollercoaster komt ook de blijdschap weer om de hoek kijken, over de dingen die komen gaan.

Gayito, Suzet Lichel, Cheflano - Niet Weg

Muzikant Gayito kwam deze week met een nieuwe track: Niet Weg. Gayito Joval studeerde aan de HZ in Vlissingen en woont in Middelburg. Een tijdje geleden sloeg hij de weg in van meer toegankelijke nummers die het goed zouden doen op de radio. En dit is er ook weer zo eentje. Ga niet weg, dat is de duidelijke boodschap die hij in dit geval zingt tegen zangeres Suzet Lichel. Er is ook een bijdrage te horen van Cheflano uit Rotterdam.

Adrie van der Lijcke - We Will Go

De Terneuzense muzikant Adrie van der Lijcke schudt de ene na de andere song uit z'n mouw. Zo om de twee maanden verschijnt weer een nieuwe videoclip op YouTube. De nieuwste heet We Will Go. Ik denk dat er nog veel meer te halen is uit deze producties. Misschien klinkt dit nummer nog leuker als het door een duo (man/vrouw) wordt gezongen op een Nederlandse tekst? Dat zou in ieder geval ook voor wat meer afwisseling zorgen in de videoclips, want die lijken nu wel veel op elkaar.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 198: SYNGA in blauwe tinten, Gayito wil dat ze blijft en Adrie van der Lijcke doet het weer!