Het Windorgel: Team Fuego, André Boot en Bustaflax

Team Fuego samen sterk, André Boot zingt You Raise Me Up en Bustaflax doet zijn ding! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Team Fuego, Donson, Young Villian - Team Fuego

Samenwerkingen, ofwel 'collabs' zijn een vertrouwd verschijnsel in de wereld van de rap en hiphop. De Zeeuwen uit dat genre doen en deden dat al regelmatig, maar de samenwerking tussen een groepje muzikanten, onder wie Donson en Young Villian heeft een bestendiger karakter gekregen, want er is een naam en een logo van Team Fuego. De eerste track die ze onder die naam uitbrengen heet eenvoudigweg Team Fuego en fungeert als een soort strijdlied van de groep: Team Fuego.

André Boot - Dat Wonder Dat Ben Jij

Het is een cover, de nieuwe single van André Boot uit Koewacht. Hij heeft al enkele overtuigende singles op z'n naam staan en nu waagt hij zich aan het emotionele You Raise Me Up. Bekend in vele uitvoeringen van onder meer Westlife en Josh Groban, maar oorspronkelijk is het geschreven door het Noors-Ierse duo Secret Garden, die in 1995 het Eurovisie Songfestival wonnen met het bijna instrumentale 'Nocturne'. André Boot zingt het zuiver en doorleefd. Eerder deed hij het al eens in het Engels, maar nu op een Nederlandse tekst van een Belg die zich 'FRAJA' noemt. En dan heet het Dat Wonder Dat Ben Jij.

Bustaflax - Ieder Doet Zijn Ding

Rapper Bustaflax uit Kloosterzande kwam deze week met een nieuwe track: Ieder Doet Zijn Ding. Hij werkte opnieuw samen met de eveneens Zeeuws-Vlaamse producer Jordy Geijsels. Bustaflax is Tim Buijsrogge en hij doet eigenlijk ook al jaren 'zijn ding', met als hoogtepunt in zijn repertoire het grappige Oma In Een Hummer van een paar jaar geleden. Deze track had nog wel iets geraffineerder uitgevoerd en verpakt kunnen worden, bijvoorbeeld door een wat verrassender taalgebruik. Het nummer gaat over doelen halen in je leven, goed je best doen waar je ook bent. Dat is uiteraard een loffelijk streven en zeker iets om aan vast te houden!
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 199: Team Fuego, André Boot en Bustaflax