Team Fuego maakt strijdlied: 'Early birds just following the dream'

Team Fuego is de naam van een nieuwe groep muzikanten in het genre rap en hiphop. Twee bekende artiesten uit de Walcherse hiphop zijn daarbij betrokken: Donson en Young Villian. In hun nieuwste track, die gewoon Team Fuego heet, laten ze weten wie ze zijn en waar ze voor staan.
Team Fuego heeft een logo, een Instagramaccount en Donson en Young Villian als boegbeelden, maar er zijn méér mensen bij betrokken, vertelt Donson: "Op dit moment zijn we met z'n drieën. We doen het samen met Clayton, die binnenkort onze vaste dj wordt. Je hebt natuurlijk de artiesten, maar achter de schermen is er nog meer."
Al eerder werkten Donson en Young Villian met elkaar samen. Ze brachten al eens een EP uit: "De naam van onze EP was Fuego. Nu zijn we twee EP's verder en hebben we besloten een naam eraan te geven wanneer wij samenwerken. Dus dit zal zeker niet het laatste project zijn."
Wij zijn beide jongens die altijd heel vroeg wakker zijn en onze droom najagen
Donson - Team Fuego
Team Fuego is ook de titel van de nieuwste track. Ze noemen het een anthem, oftewel volkslied of strijdlied. Donson: "We laten weten wie we zijn en waar we voor staan. Young Villian zegt: Early birds just following the dream. Wij zijn beide jongens die altijd heel vroeg wakker zijn en onze droom najagen, dus er worden dingen benoemd in de tekst die ons echt definiëren."

Discipline en motivatie

Donson heeft veel contacten in de muziekwereld, ook met jongere generaties. Er is veel nieuw talent, ziet hij: "Maar talent is niet genoeg. Er komt ook discipline en motivatie bij kijken. Daar ontbreekt het nog wel aan bij talenten in de regio. Ik wil ze dat graag leren. Ik ben bezig met het opzetten van een talentenjacht. Als ze het traject doorlopen leren ze ook andere aspecten van de muziek. Het draait niet alleen maar om in de studio staan en je muziek maken. Er zit natuurlijk veel meer achter."
Donson van Team Fuego legt uit waarom talent alleen niet genoeg is.