Het Windorgel Afl. 200: Danny Diëgo, Fire Within en Alta Luna

Danny Diëgo drinkt een fles rosé, Fire Within heeft totaalplaatje rond en Alta Luna neemt een slaapmutsje! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Danny Diëgo - Aan De Vlaamse Kust

Zo rond Pasen kijken we voorzichtig alweer uit naar de zomer. En waar beleef je zo'n zomer het beste? Natuurlijk aan de kust. Zanger Danny Diëgo uit Geersdijk ziet het al helemaal voor zich: 'een hapje hier en een drankje daar, met een zonnebril op aan de boulevard'. Het heet Aan De Vlaamse Kust, maar daarmee bedoelt hij ook de Zeeuws-Vlaamse kust natuurlijk. 'n Goeie productie, 'n goeie zanger en gewoon een vrolijke meezinger.

Fire Within - Disturbance

We hebben er even op moeten wachten, maar eindelijk brengt de symfonische rock band Fire Within een nummer naar buiten dat ze drie jaar geleden in Los Angeles hebben opgenomen met sterproducer Matt Starr. Het uitstel kwam gedeeltelijk door de pandemie, maar ook door wat problemen met de persing. In ieder geval hebben de bandleden Dennis en Robbin van de Bor, Arjon Bimmel en Lars van Mourik, de tijd goed benut door ook aan hun 'totaalplaatje' te werken: nieuwe outfits, nieuwe foto's en natuurlijk aan het schrijven van nieuwe muziek. September vorig jaar liet Fire Within al live horen wat ze in Amerika hadden opgenomen, nu is de eerste track daar: Disturbance. Zoals we dat gewend zijn is het high energy, retestrak en ijzersterk gezongen.

Alta Luna - Nightcap

Indierockband Alta Luna werkt gestaag door aan zijn repertoire. De nieuwe single heet Nightcap en is de derde op rij. De band, met leden uit Vlissingen en Goes, ontving coaching van de Middelburgse zanger/gitarist Marien Dorleijn en op Nightcap is te horen dat dat vruchten heeft afgeworpen. Letten op de structuur van de songs en dingen gewoon steeds beter maken, daar is Alta Luna mee bezig. En dit is nog maar het begin, want dit jaar is de band deelnemer aan Popaanzee Academy, waardoor ze nog méér coaching, workshops en optredens op festivals krijgen.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.