Inge Schilders maakt opnieuw lied met Peter Wessel: 'Het voelde meteen als vanouds'

Zangeres Inge Schilders uit Goes maakte vanaf 2010 twee albums met eigen Engelstalig werk. Daarna legde zij zich ook toe op Nederlandstalige liedjes. De laatste jaren was het wat stiller rond haar op muzikaal gebied, maar nu heeft ze weer een opname gemaakt, samen met stadgenoot Peter Wessel: A Long Hot Summer Night.
Dat Inge even geen tijd had voor muziek lag niet aan corona, vertelt Inge: "Het was een aantal jaren heel rustig, maar dat had te maken met drukte met andere dingen. Ik werk in verschillende plaatsen in het land en ik sta bijna elke dag op de tennisbaan. Daarbij is het gewoon niet meer zo gelukt om nieuwe liedjes te maken."
Het is niet de eerste keer dat Inge en Peter samenwerken. "Ik ken 'm al sinds de brugklas, want toen was hij mijn leraar Nederlands. We hebben wel contact gehouden al die tijd. Ook op muzikaal vlak hebben onze paden zich gekruist. Vooral aan het liedje Zoals je Bent heeft hij een grote bijdrage geleverd."
Hij had wat geneuried en ik had gelijk een tekst in m'n hoofd. Zo is het gaan rollen.
Inge Schilders
Peter belde Inge op om samen een liedje te maken. "Hij appte: 'ik heb een zomers melodietje gemaakt'. Hij stuurde het door en ik vond het hartstikke lekker klinken. Hij had wat geneuried en ik had gelijk een tekst in m'n hoofd. Zo is het gaan rollen."

Huiskamerstudiootje

Het voelde meteen weer als vanouds voor haar om weer achter die microfoon te staan. "Het is net alsof je niets anders hebt gedaan. Ik vond het ook weer leuk om daarmee bezig te zijn. Ik heb het gewoon thuis opgenomen in m'n huiskamerstudiootje."
Inge sluit niet uit dat de samenwerking een vervolg krijgt. Inge: "Ik vind het leuk samenwerken met Peter. Ik mag 'm ook graag, dus ik denk, dat als er meer liedjes gemaakt moeten worden ik hem wel weet te vinden."
Inge Schilders legt uit waarom het lange tijd niet van muziek maken kwam.
Inge en Peter
Coverfoto van A Long Hot Summer Night © Hans Colijn