Muziek van Indigo Pastel heeft twee kanten: 'Wat we live spelen is een stukje harder en energieker.'

Muzikant Tim Roos uit Zeeuws-Vlaanderen musiceert al enkele jaren in de band Indigo Pastel. De laatste tijd was het een beetje stil rond de band, maar kortgeleden verschenen er weer twee nieuwe tracks. In de tussentijd heeft Indigo Pastel een album opgenomen en kan de band vooruitkijken naar een optreden op Vestrock.
Indigo Pastel ontstond tijdens de lockdown in Zeeuws-Vlaanderen. De band is sindsdien uitgebreid met Rotterdamse muzikanten. Tim Roos is enkele jaren geleden ook weer terugverhuisd naar Rotterdam. Tim: "M'n vriendin woont in Rotterdam en ik ben eigenlijk een paar jaar geleden voor m'n werk én voor haar verhuisd. Maar m'n vriendin komt uit Goes, dus ik sluit niet uit dat we nog een keer terugkomen naar Zeeland."

Harder en energieker

De meest recente tracks van Indigo Pastel klinken rauwer en experimenteler dan de eerste tracks. Dat past in de ontwikkeling van de band, legt Tim uit: "We hebben net een studioalbum af, die we in augustus gaan releasen. Dat is weer wat meer de richting op van de singles. Wat we live spelen is een stukje harder en energieker. We spelen heel erg met beide kanten van onze muziek."
We vinden het leuk om alles wat we live doen ook wat dansbaarder te maken, met meer publieksparticipatie.
Tim Roos - Indigo Pastel
Op YouTube verschenen dit jaar twee tracks, Bolderwerk en Twist & Pout. Daaronder schrijft de band: als voorproefje voor wat nog komen gaat. Tim: "We hebben dus een hele plaat af, die Westerschelde gaat heten. De meeste tracks daarop zijn genoemd naar plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen."
Op 2 juni speelt Indigo Pastel op festival Vestrock in Hulst. Tim: "We spelen volgens mij een half uur. We laten twee nummers van het nieuwe album horen. Verder spelen we dingen van onze andere live-sets. We vinden het leuk om alles wat we live doen ook wat dansbaarder te maken, met meer publieksparticipatie. Dus we zijn live een stuk energieker en vrolijker dan de melancholie op plaat."
Zanger Tim Roos van Indigo Pastel vertelt over de twee kanten die de muziek van de band heeft.
Indigo Pastel 2023
Indigo Pastel © Sander Coers