Het Windorgel Afl. 201: Qube, Amanda Simons en Sebastian Kamae

Qube wandelt naar binnen, Amanda Simons doet het licht aan en even chillen met Sebastian Kamae! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Qube - Wandel Naar Binnen

Dit jaar verraste de rapper en dichter Qube uit Middelburg met een nummer in opdracht gemaakt over het thema laaggeletterdheid. Nu werkt hij door aan zijn album. De tweede single daarvan is nu verschenen, en die heet Wandel Naar Binnen. Het is een reflectie op onze maatschappij "waarin we vaak onze ware passies en dromen opofferen voor een veilig en vast bestaan', zo schrijft hij. En dat reflecteren gaat, zoals we dat van Qube, ofwel Jasper van den Bovenkamp, gewend zijn op een intense manier, met indringende teksten. Deze track zet je niet zo maar even op de achtergrond aan, nee, deze moet je echt beléven én stemt tot nadenken.

Amanda Simons - The Light

Zangeres Amanda Simons uit Vlissingen is uitermate productief. Ze kwam deze week met haar vierde solosingle op rij. Daar tussendoor maakte ze ook nog de track Lovin Fuzzin met producer Wolfmann. De nieuwe single heet The Light en daarop vermengt ze soul en pop met discoklanken. Amanda: "Het is een soort van 'encouraging' nummer om iemand op te beuren. 'Step into the light, ga uit je donkerte, uit je misery. Ga met mee, ga uit, en laten we een feestje bouwen."

Sebastian Kamae - Woosah

Voormalig toetsenist van rockband Clear Clamour gaat al een tijdje solo. Hij is producer, beatmaker en heeft de afgelopen jaren veel contacten opgedaan in de Verenigde Staten, Chicago met name. Zijn nieuwe project heet dan ook Chicago Sessions en hij werkt daarop samen met rappers Galaxy Francis en Daylight Tone. De eerste single van dat project heet Woosah. Daarop heeft Sebastian Kamae zich laten inspireren door een klassiek jazzsound, maar natuurlijk ontbreken de groovy drums niet. Veelal instrumentale muziek is het, die , zo heeft hij ontdekt, gretig aftrek vindt online, tijdens het studeren of gewoon even chillen.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.