Vierde solosingle van Amanda Simons heet The Light: 'Uptempo met een discosausje!'

Amanda Simons uit Vlissingen heeft haar vierde solosingle op rij uitgebracht: The Light. Tussendoor nam ze ook nog een nummer op met producer Wolffman. De vorige keer dat we haar spraken, wilde ze graag op festivals gaan optreden. Het eerste optreden is binnen en met haar nieuwe liveband is ze daar helemaal klaar voor.
The Light is een encouraging nummer om iemand op te beuren, legt Amanda uit: "Step into the light, ga uit je donkerte, uit je misery. Ga met me mee, ga uit en laten we een feestje gaan bouwen. Het is gebaseerd op een avond dat ik met m'n beste vriendinnetje naar de discotheek ging. Het is een dansbare track voor m'n vrienden."

Muzikale lijn

Qua stijl mengt ze op The Light soul en pop met disco. Dat is niet per se de muzikale lijn die ze gaat doortrekken: "Dat verschilt per single. Alles zit natuurlijk wel een beetje in de hoek van de neo-soul, R&B soul, maar de ene keer is het een ballad, dan weer wat melodramatischer. The Light is meer uptempo met een discosausje: Let's Dance!"
Behalve met haar single is Amanda Simons ook blij met haar optreden in juni. Amanda: "Ja, zeker! In juni ga ik weer optreden met band en backing vocals. In principe spelen twee leden van de band PEER in de band, maar die konden niet op die dag, dus ik heb een gloednieuwe liveband."
Het optreden van Amanda Simons is op 24 juni op de Kegel Family Fair in Amstelveen.
Amanda Simons
Amanda Simons © Floor Besuijen