Het Windorgel: Max Horák, Michaël Coomans en Woodworks

Max Horák gaat de goeie kant op, Michaël Coomans is aan het dagdromen en Woodworks heeft er zin in! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Max Horák - This Way

Onbekend maakt onbemind. Dat is een cliché, maar het is zeker van toepassing op muziek en muzikanten uit Zeeland. Hoog tijd om daar verandering in te brengen. En dat kan nu, want je kan je stem uitbrengen voor de nieuwe Zeeuwse Top 40, die we op Hemelvaartsdag, donderdag 18 mei uitzenden. Klik dan ook eens een fragmentje aan van een nummer dat je nog niet kent, bijvoorbeeld van Max Horák, de zanger uit Zuiddorpe, voormalig lid van de band The Brightt. Hij gaat al enige tijd solo, waarbij hij aandacht besteed aan het complete plaatje, inclusief professionele fotoshoot. Eind april presenteerde hij zijn EP in de Spot in Middelburg. Zijn nieuwste single heet This Way, een liefdesballad voor de verandering, want zijn andere nummers zijn veelal high energy catchy gitaarpop.

Michaël Coomans - Daydream

Instrumentale muziek, hoe ziet het dáár mee, eigenlijk in Zeeland? Aansprekend voor een groot publiek is het misschien niet. Gitaristen Luc Oggel, Anthoni van den Buuse wagen zich er wel eens aan, en ook Marinus Vreeke uit Domburg. Nu is er een nieuwe instrumentale gitaartrack van Michaël Coomans uit Middelburg, bekend van het duo RoMi Cage alias Lace. Daydream, zo heet het, en het is zijn eerste solosingle! Hij schreef het om de Vlissingse bouwer van zijn nieuwe gitaar te laten horen hoe het instrument klinkt. Michaël Coomans bewondert gitaristen als Larry Carlton, Steve Lukather en ook Jimmy Hendrix. Het schrijven en opnemen van dit nummer gaf hem een ultiem gevoel van vrijheid en onafhankelijkheid. Lekker doen wat je voelt zonder belemmeringen!

Woodworks - Ik Heb Er Zin In

En we gaan er vrolijk uit met de nieuwe single van Woodworks. Normaal gesproken maken ze overal de mensen blij met covers, maar af en toe verschijnt een eigen nummer. Twee jaar geleden maakte de band met frontman Hans van der Werf al Blijf Thuis, een protestlied tegen de coronamaatregelen. Nu is de stemming veel joliger. Ik Heb Er Zin In, is namelijk een uptempo, Iers aandoende pubsong. En het gaat over waar de band gewoon zelf mee bezig is: lekker optreden van feest naar feest, van tent naar tent. Woodworks is in ieder geval klaar voor het festivalseizoen. Hans: "Het gaat inderdaad over onderweg zijn met de band en dat we zin hebben om veel te spelen".
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 204: Max Horák, Michaël Coomans en Woodworks