Waarom staat er zo weinig hiphop in de Zeeuwse Top 40?

Zeeland heeft een levendige rap- en hiphopscene, die ook nog eens heel productief is. Maar in de jaarlijkse Zeeuwse Top 40, wil het nog maar niet zo lukken. Hoe kan dat? We spraken erover in de Zeeuwse Top 40 podcast en belden met Bram Mvambanu, beter bekend als Cycz.
rapper Cycz
Rapper Cycz © Omroep Zeeland
Elke week staan er nummers uit dat genre in onze clip top 10, want de videoclips van bijvoorbeeld D-Double, AnishaGF, Cycz en Donson worden goed bekeken. Blijft de rap/hiphop in z'n eigen kringetje? En hoe komt het eigenlijk dat een groot deel van Zeeuwen het niet zo goed lijkt te kennen?
Tot en met vrijdag 12 mei kan er gestemd worden voor de Zeeuwse Top 40. In die stemperiode verschijnen er vijf podcasts van de Zeeuwse Top 40 waarin over Zeeuwse muziek wordt gesproken. De vorige afleveringen ging over het succes van Zeeuwse artiesten, talentvolle muzikanten en dialectmuziek. De volgende keer: vrouwen in de Zeeuwse Top 40.
Volgens Cycz richt een radiozender als Funx zich meer op hiphop en is daarom interessanter voor rappers uit de provincie.
Marcel van den Driest, Justin Philipsen, Stefan Daane en Elsa van Hermon praten over hiphop
Marcel van den Driest, Justin Philipsen, Stefan Daane en Elsa van Hermon praten over hiphop © Omroep Zeeland
Maar Cycz denkt ook dat Zeeuwse artiesten meer kunnen doen om in de Zeeuwse Top 40. "Veel artiesten denken: de Zeeuwse Top 40, daar zit mijn publiek niet. Waardoor zij het ook niet gaan promoten."
Luister de hele podcast waarin we ook met Cycz spreken.