Het Windorgel: Clear Clamour, Ernest van Hartingsveldt en De Hobbyisten

Clear Clamour schudt de boel op, Ernest van Hartingsveldt zingt lied van Bart van Racoon en De Hobbyisten willen dansen! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Clear Clamour - Time For A Shake-Up

Het is alweer acht jaar geleden dat poprockband Clear Clamour uit Goes zijn EP uitbracht: Observe The Outcome. Daarna was er even niets te observeren, maar nu heeft de band een nieuwe single: Time For A Shake-Up. De band is teruggebracht tot een trio, maar we zien wel het vertrouwde gezicht van zanger/gitarist Stefan van der Harst. De titel laat niets aan duidelijkheid te wensen over: Clear Clamour is helemaal terug en schudt de boel lekker op, met een stevig en zelfverzekerd geluid.

Ernest van Hartingsveldt - Tranen van Herinnering

Zanger Ernest van Hartingsveldt uit Zaandam heeft een lied opgenomen dat hij schreef samen met Bart van der Weide van Racoon. Ze kennen elkaar van een schuurfeest, waar Ernest Nederlandstalige meezingers zong. Dat is hem wel toevertrouwd want hij is kind aan huis bij het café van Peter Beense. Als bedankje zou Bart een tekst voor hem schrijven. Ernest koos voor het thema Tranen van Herinnering, naar aanleiding van het overlijden van zijn moeder. Die titel groeide uit tot een lied, dat in de nacht via heen-en-weer-geapp ontstond. Ernest: "Hij appte mij ná middernacht of ik wakker was en zin had om mee te schrijven. Hij kwam met een eerste coupletje en refreintje, zo kreeg het liedje gestalte." Andermaal blijkt maar weer eens dat Bart zich uitstekend kan uitdrukken in dat schemergebied tussen kleinkunst en smartlap.
Ernest van Hartingsveldt - Tranen van Herinnering

De Hobbyisten - Mag Ik Deze Dans

De Vlissingen hiphopgroep De Hobbyisten blijft verrassen. Net als je denkt: 'zouden ze nog wel bestaan?', komt er als een duveltje uit een doosje een nieuwe single. De nieuwe track Mag Ik Deze Dans verkent een ander muzikaal terrein. Onder invloed van de sound van Goldband en The Weeknd is het deze keer een good time discobeat, waarop een uitnodiging voor de dansvloer wordt gezongen. Misschien niet baanbrekend, maar wel heel gezellig. Mag Ik Deze Dans is ook het titelnummer van de nieuwe EP, waarop ze muzikale genres willen versmelten. En zoals we dat van De Hobbyisten gewend zijn brengen ze hun muziek met energie en optimisme.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf kwart over 12 bij Omroep Zeeland Radio.