Het Windorgel: Team Fuego, Emma Heesters en Indigo Pastel

Team Fuego is feestelijk gekleed, Emma Heesters wil geen woorden maar daden en Indigo Pastel bezingt Othene! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Team Fuego (Donson & Young Villian) Cycz, Anny, Jayro, Lino - Slide

Zeeuwse rappers hebben opnieuw hun krachten gebundeld. Donson, Young Villian, Cycz, Anny, Jayro en Lino, ze zijn er allemaal bij. Noem het maar gewoon de crème de la crème van de Zeeuwse scene. Als ze met elkaar samenwerken, noemen ze zich Team Fuego. De nieuwe chique clip hebben ze gemaakt in een bekend Koudekerks horeca-etablissement. Ze zijn niet alleen feestelijk gekleed, maar hebben ook gezelschap van drie adequate danseressen. Zodoende valt er heel wat te genieten, door de afwisseling van de stemmen en de mooi plaatjes op deze nieuwe track Slide.

Emma Heesters feat. Maks - HJB

HJB, de nieuwe single van Emma Heesters, staat voor Hou Je Bek. De zangeres uit 's-Gravenpolder maakte het samen met de rapper Maks en dat is Max Bolhuis uit Amsterdam. Op radiostation SLAM! heeft hij de rubriek Door Je Weekend. Hij verstaat de kunst om in sneltempo een korte rap te maken met drie opgegeven woorden. De lyricvideo op YouTube is al meteen goed voor duizenden views natuurlijk. Want het is vrolijk, al heeft het verder niet veel om het lijf. Het is voorbij voordat je het weet, want het nummer duurt maar 2'25.

Indigo Pastel - Othene

De band Indigo Pastel, met muzikant Tim Roos uit Zeeuws-Vlaanderen, is bezig met een bijzonder project. Na de zomer verschijnt namelijk het album Westerschelde, met daarop nummers die genoemd zijn naar plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen. Othene is er daar één van. Tim Roos is weliswaar verhuisd naar Rotterdam, maar blijft dus verknocht en geïnspireerd door z'n geboortestreek. Het blijft Engelstalige muziek ondanks de heemkundige titels, en de band laat zich ook weer van z'n experimentele kant horen, want doorsnee-popmuziek is het niet, en dat is alleen maar spannend.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.