Danny Vera blikt terug op Concert at SEA: 'Wat een ongelooflijk mooi festival'

Voor de derde keer stond Danny Vera uit Middelburg op het podium van Concert at SEA. Hij speelde eerder op het festival in 2017 en 2018. Die optredens waren nog vóór het grote succes van de single Roller Coaster. Sindsdien is zijn populariteit tot ongekende hoogten gestegen en dat was te merken tijdens zijn show. En ook Danny Vera zelf had het uitstekend naar zijn zin.
Danny Vera op Concert at SEA
Volgens Danny is de Brouwersdam niet de makkelijkste locatie om een festival te organiseren. "Het is wel het allerleukste publiek en de mooiste plek om te zijn. Wat een ongelooflijk mooi festival. Het is Concert at SEA, het is in Zeeland. Ik sta daar niet zo bij stil, maar misschien is het wel een thuiswedstrijd."
Spelen voor zo'n groot publiek is heel anders dan in een kleine zaal in een intieme setting. Danny Vera wisselt beide dingen graag af. "Ik doe alles, Ik vind de afwisseling in m'n werk leuk. In het najaar speel in in de Oostkerk voor 300 mensen, alleen met m'n gitaar. Vorig jaar deed ik voor het eerst de Ziggo Dome. Dat was ook één van de leukste shows die ik gedaan heb."
Danny Vera op het podium bij Concert at SEA
Danny Vera op het podium bij Concert at SEA © Omroep Zeeland
Het optreden op CAS volgde twee dagen na zijn optreden bij talkshow Jinek, waar hij zijn nieuwe single Like It Always Was presenteerde. Het is één van de zestien songs die komt te staan op zijn nieuwe album DNA dat in de herfst verschijnt.
De nieuwe muziek is goed ontvangen. "Ik heb eigenlijk gewoon een rock 'n' roll-plaat gemaakt, opgenomen in de Schouwburg in Middelburg met allemaal 'ouwe rommel'. Dan kan je live op tv niet brengen, dan klinkt het niet zoals zou moeten, dus koos ik daar voor een rustig liedje."

Terug naar de basis

Op het nieuwe album DNA ging Danny Vera helemaal terug naar de basis: "Heel veel artiesten duiken de studio in met een heleboel high tech. Ik wilde gewoon met een band spelen en eigenlijk niks meer aan de opnames veranderen. Alle foutjes gewoon laten staan. De imperfecties vormen juist de perfectie, dat blijft je bij."
Deze zomer speelt Danny Vera nog op vier kleinere festivals. Verder is hij op 4 juli het voorprogramma van Chris Isaak in Tilburg. Op 13 oktober volgt het optreden in de Ziggo Dome. Dat valt samen met de release van zijn nieuwe album DNA.