Rockband Navarone neemt afscheid met 'big bang'

De Nijmeegse rockband Navarone stopt ermee. In de band speelt de Middelburgse gitarist Roman Huijbreghs. De leden maakten het afscheid bekend op social media. Ze zeggen dat ze 'nieuwsgierig zijn naar expedities buiten Navarone'. Begin dit jaar verscheen nog het vijfde album van de band. Navarone neemt begin volgend jaar afscheid met een optreden in Doornroosje in thuisstad Nijmegen.
Navarone bestaat al vijftien jaar. In die tijd bouwde de band een goede reputatie op als live-act op grote podia en festivals in Nederland. Daarnaast stonden ze in het voorprogramma van Deep Purple, Bon Jovi en Golden Earring.

The Voice of Holland

In seizoen 2018/2019 deed de band mee aan tv-talentenjacht The Voice of Holland. Navarone bracht het tot de finale. Dat leverde de band veel naamsbekendheid en optredens op, maar de grote landelijke doorbraak waar de muzikanten op hoopten, bleef uit.
Op hun vijfde album V was de band op zoek naar een meer poppy geluid, geïnspireerd door de muziek van Queen en Elton John. Ze wilden daarmee een groter publiek aan zich binden. De singles Come What May, Wire en Heroes Someday werden echter niet opgepikt door de landelijke radiozenders.

Te persoonlijk

Het afscheid van de band maakt de weg vrij voor solocarrières van zanger Merijn van Haren en gitarist Roman Huijbreghs. De Middelburger bracht eind vorig jaar het solo-album Matchbox uit. Daarop staan een verzameling liedjes die te persoonlijk waren voor de band.
Het laatste optreden van Navarone is op 5 januari 2024 in Doornroosje in Nijmegen.