Het Windorgel: Villa, Anne van Damme en Sam & Dailow

Villa draagt driedelig grijs, Anne van Damme dealt met herinneringen, en Sam & Dailow doen het rustig aan! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Villa - Driedelig Grijs

Een haast hypnotiserende werking heeft de muziek van de Zeeuwse band Villa. Een paar maanden geleden heeft de band een album opgenomen, getiteld Het Vage Vuur. En uit die titel blijkt wel dat ze dol zijn op taal. Is het muziek? Ja, want je hoort een begeleiding, maar de zanger is eigenlijk meer een verteller, een dichter. Voor de track Driedelig Grijs is ook een videoclip gemaakt. Het is een dromerig nummer waarin de verteller refereert aan z'n vader die iedereen nog wel zal kennen in z'n driedelig grijs. De betekenis blijft voor het grootste deel verborgen, zodat iedereen er z'n eigen invulling aan kan geven.

Anne van Damme - Dear To Me

Singer-songwriter Anne van Damme uit Hulst heeft een videoclip gemaakt voor haar track Dear To Me. In deze video wil ze de relatie tot je herinneringen tot uitdrukking brengen. Je bent niet altijd gediend van sommige herinneringen, maar die duiken of je wil of niet toch regelmatig op. Dear To Me is, zoals ze zelf zegt, het donkerste nummer van haar komende album Surface. In het verleden begeleidde de zangeres zichzelf vaak op gitaar. Nu horen we een pianobegeleiding en daarvoor kan ze een beroep doen op haar vriend Guus.

Sam&Dailow - Doucement

Sam en Dailow is een duo uit Rotterdam en Zierikzee. Dailow heeft z'n roots in Ivoorkust, maar heeft nauwe banden met Zierikzee. De twee nemen al hun muziek op in Middelburg. Een tijdje geleden verscheen de single Saint Tropez, nu is de opvolger daar: Doucement. Ze pakken alles professioneel aan, zo werken ze ook alweer aan een videoclip bij het nummer. Maar hoe moet je eigenlijk hun muziek omschrijven? Dailow neemt een voorbeeld aan enkele Afrikaanse artiesten, zoals Rudeboy uit Nigeria, en een artiest uit zijn eigen land Ivoorkust. Doucement is een lekker zomers, tropisch liedje, met als boodschap: doe rustig aan, want dít is het moment.
Sam&Dailow
Sam&Dailow © PARADISIAK PROD.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 214: Villa, Anne van Damme en Sam & Dailow