Het Windorgel: Monique de Rooij, Adrie van der Lijcke en XMH

Monique de Rooij is in love, Adrie van der Lijcke heeft tranen in z'n ogen en XMH vernielt de dansvloer! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Monique de Rooij - Amore Amore Amore

Laten we vrolijk beginnen met de nieuwe single van Monique de Rooij. De zangeres uit Tholen is onder de hoede gekomen van platenlabel Rood-Hit-Blauw. Ze zingt covers en deze keer is de keuze gevallen op Amore Amore Amore van Hanny & de Rekels. Monique presenteert zich als Zeeuwse zangeres, maar toch heeft haar wieg in Brabant gestaan, in Hoeven. En ook voor de videoclip koos ze voor een Brabantse omgeving, namelijk Oudenbosch. Deert natuurlijk niet, want Amore Amore Amore is een ongecompliceerde, gezellige meezinger.

Adrie van der Lijcke - The Tears Were In My Eyes

Singer-songwriter Adrie van der Lijcke uit Terneuzen is een echte liedjesman. Hij heeft vele inspiratiebronnen die liggen in de periode van de jaren zestig en zeventig, maar bovenaan staat het liedje. Adrie: "Ik ben eigenlijk meer voor een goeie popsong. Ik ben niet echt fan van een artiest, maar wel van een liedje". De titel The Tears Were In My Eyes klinkt droevig en dat heeft te maken met Adrie's voorkeur voor melancholieke teksten. Deze keer gaat het over een verbroken vriendschap, waardoor je weer teruggeworpen wordt op je eigen roots en verdergaat met je leven.

XMH - Disassemble

En we gaan er knallend uit met XMH, de hard electroband uit Vlissingen. Ze hebben al een groot repertoire opgebouwd vanaf 2006. Het is weer een goed voorbeeld van de zeer diverse staalkaart van muziekgenres die allemaal in Zeeland worden beoefend, op niveau. Helaas geen link naar dit nummer op YouTube, Soundcloud of Spotify, dus zoek het even op op Bandcamp. Daar biedt XMH vier nieuwe tracks aan, allemaal bedoeld voor dancefloor destruction!
XMH - Disassemble
XMH - Disassemble © Benjamin Samson
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 215: Monique de Rooij, Adrie van der Lijcke en XMH.