Het Windorgel: Clear Clamour, Indigo Pastel en SENSE

Clear Clamour rolt lekker door, Indigo Pastel bezingt Westerschelde en SENSE doet het in het Nederlands! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Clear Clamour - Roll Another Day

De Zuid-Bevelandse rockband Clear Clamour is weer helemaal op stoom. Regelmatig verschijnen nieuwe tracks, na een periode van relatieve stilte. Het muzikale concept is hetzelfde gebleven: high energy poprock, melodieus met een uitstekende zang. Het nummer Roll Another Day is daar ook weer een goed voorbeeld van. Inmiddels is het op weg naar de eerste duizend streams, dus zoek die track op van Clear Clamour. En weet je wat? Ze hebben alweer een nieuwe track aangekondigd.

Indigo Pastel - Westerschelde

Het eerste album van de band Indigo Pastel is verschenen. Drie van de vijf bandleden zijn afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen en ze hebben zich volop door hun geboortestreek laten inspireren. Het album heet daarom ook Westerschelde. Behalve de vooruit gestuurde, goed in het gehoor liggende single Faith, is de muziek over het algemeen ingetogen, met dromerige zang van Tim Roos uit Terneuzen. De track waarop de bandleden het meest terug naar hun oorsprong gaan, is het titelnummer van Westerschelde. Daarin hoor je de wijdsheid van het land en de zee verklankt. Tim: "Het is natuurlijk iets dat qua thema meermaals op de plaat terugkomt. En ook een plek waar we heel graag terugkomen en door een lens van nostalgie aan refereren."
Het intro lijkt een 'gewone' song te voorspellen, maar dan dreigt een combinatie van scheepvaart- en natuurgeluiden het helemaal over te nemen. Halverwege pikt zanger Tim de draad weer op met een citaat uit Shakespeare's koningsdrama Richard III.

SENSE - Vannacht

Akoestisch duo SENSE uit Goes komt met een nieuwe single. Gitarist Luc Oggel en zangeres Annemiek van der Weele maakten bekend dat ze hun eerste Nederlandstalige lied uitbrengen: Vannacht. De twee waren al wat langer aan het experimenteren met vertalingen van Engelse nummers. De muziek van een ander duo, namelijk Suzan & Freek, trok hun over de streep om het eens helemaal zelf te proberen. Ze gaan voor een zomerhit. Beetje aan de late kant misschien, maar de videoclip is opgenomen op het strand van Dishoek en dat zorgt in ieder geval voor een zomerse sfeer.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 217: Clear Clamour rolt lekker door, Indigo Pastel bezingt Westerschelde en SENSE doet het in het Nederlands!
Het Windorgel Afl. 217: Clear Clamour, Indigo Pastel en SENSE