Debuutalbum Indigo Pastel gaat terug naar roots: 'De Westerschelde heeft in onze jeugd veel betekend'

De band Indigo Pastel uit Rotterdam en Zeeuws-Vlaanderen heeft zijn eerste studioalbum afgeleverd. Op de cover van Westerschelde, de titel van het album, prijkt een foto van het gemeentehuis van Terneuzen. De meeste nummers zijn gebaseerd op plaatsen in Zeeuws-Vlaanderen, waar zanger Tim Roos en nog twee bandleden vandaan komen. Maar tegen de verwachtingen in, is het geen Nederlandstalige muziek, maar Engelstalig.
Zanger Tim Roos heeft heel bewust voor het Engels gekozen, ondanks de vele verwijzingen naar zijn geboortestreek. Tim: "Ja, dat voelde logisch toen ik de liedjes schreef. Ik sluit niet uit dat er ook muziek in het Nederlands komt, maar voor deze plaat en het concept vond ik de Engelse taal wel goed werken. Veel van de songtitels zijn plekken in Zeeuws-Vlaanderen (Othene, Cadzand-Bad). Het is iets dat qua thema terugkomt, en ook een plek waar we terugkomen, en waar we met nostalgie regelmatig aan refereren."

Inspiratiebron

Bandleden Tim Roos (zang) en Job Roodhuizen (toetsen) hebben beiden Zeeuws-Vlaanderen inmiddels verlaten en wonen in Rotterdam resp. Eindhoven, maar Zeeuws-Vlaanderen blijft een inspiratiebron. Job: "Drie van de bandleden zijn opgegroeid in Zeeuws-Vlaanderen, Tim en Sander in Terneuzen en ik in Sint Jansteen, dus de Westerschelde is iets dat in onze jeugd veel heeft betekend."
Job komt nog regelmatig in Zeeuws-Vlaanderen, maar zin om terug te komen naar Zeeland heeft hij niet: "Nee, dat ook weer niet. We zijn het toch wel 'ontgroeid' en hebben op andere plekken een leven opgebouwd. Het is wel een thuis van vroeger waar je altijd op kan terugvallen." Voor Tim ligt dat net even anders: "Ik sluit niets uit."
Indigo Pastel - Faith
Still uit de videoclip Faith © Indigo Pastel
Indigo Pastel heeft als band een naam opgebouwd van eigenzinnigheid. Op het podium klinken ze anders dan op deze nieuwe plaat. Tim: "Aan de ene kant geloof ik dat we de verhalen van de plaat, op een andere manier 'live' kunnen vertellen. Aan de andere kant is het even eerlijke antwoord dat we het gewoon leuker vinden om live energie te geven."
Op 1 september speelt Indigo Pastel in het gemeentehuis van Terneuzen.
Tim Roos en Job Roodhuizen vertelden over het album 'Westerschelde' in Goedemorgen Zeeland met Esme Bech