Het Windorgel: The Sunrise Paradise, Isabel en Racoon

Synthrock van The Sunrise Paradise, Isabel maakt old school R&B en Racoon gaat verrassen met nieuw album! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

The Sunrise Paradise - The Only One

Altijd leuk: een verrassend mailtje krijgen van een Zeeuwse muzikant, in dit geval van bassist Dennis Notebaart, tegenwoordig uit Amsterdam. Hij was onder meer lid van de Goese band Yellow. Nu speelt hij in de band The Sunrise Paradise. De muziek is geworteld in de jaren tachtig. Ze noemen het zelf synthrock met een hedendaagse twist. The Sunrise Paradise heeft met behulp van crowdfunding genoeg geld bij elkaar gebracht om een EP op te nemen. Deze week verscheen de tweede single The Only One. Het heeft een volwassen en veelbelovend geluid. De band is ook niet voor niets geselecteerd voor reizend muziekfestival Popronde!

Isabel - Stand-In God

Afgelopen week verscheen de nieuwe single van Isabel Provoost uit Middelburg. Stand-In God gaat over de kracht van de vrouw. De titel slaat dan weer op het gedrag van sommige mannen, die zich als een soort God boven de vrouw verheffen. De boodschap van deze bijdrage aan de strijd tussen de sexen is duidelijk: vrouwen zijn sterk genoeg. Isabel laat zich graag inspireren door Britse en Amerikaanse voorbeelden in het genre mellow R&B. Ze zingt Stand-In God op een beetje moeilijke beat, met horten en stoten, daarmee grijpt ze bewust terug op de old school R&B waarin bas en drums vaker op die manier werden ingezet. Samen met haar vorige single Future Fantasies staat dit Stand-In God op een nieuwe EP en die presenteert Isabel in Tilburg, Den Haag en Gouda.

Racoon - Nickel For Goodbye

En ik kan er niet omheen: de belangrijkste release van de afgelopen week was natuurlijk die nieuwe single van Racoon, Nickel For Goodbye. De basis van dit nummer werd gelegd door bassist Maarten van Damme en zijn muzikale invloed is ook volop te horen op het komende album, vertelde zanger Bart van der Weide: "Het wordt een echte Racoon-plaat, alleen met de invloeden van Maarten erbij, dus een tikje Americana, iets meer rock, meer elektrische gitaren, veel solo's. Ik denk dat we jullie wel weten te verrassen hier en daar."
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel: The Sunrise Paradise, Isabel en Racoon