Isabel maakt old school R&B single: 'Ik wil de kracht van de vrouw benadrukken'

Isabel Provoost uit Middelburg heeft een nieuwe single uitgebracht. Stand-in God. In dit nummer staat de kracht van de vrouw centraal. De single met old school R&B elementen is onderdeel van een nieuwe EP van Isabel waarop ook haar vorige single Future Fantasies staat. De presentatie is aanstaande zondag in Tilburg.
In het dagelijks leven ziet Isabel dat vrouwen nog steeds vaak onder mannen worden gezet. Met Stand-In God wil ze hiermee afrekenen. "Ik wil benadrukken dat we sterk genoeg zijn. Stand-In God slaat op iemand die doet alsof hij god is, die boven de mensen staat. Maar iedereen is gelijk en niemand moet ergens boven staan."

Ouwe R&B sound

De beat van Stand-In God gaat enigszins met horten en stoten. Daarmee grijpt Isabel bewust terug op vroegere tijden: "In mijn project ben ik gefocust op de ouwe R&B sound. Daarin vind je vaak de bas en drums die op deze manier worden ingezet." Isabel laat zich daarnaast graag inspireren door Britse en Amerikaanse voorbeelden in het genre mellow R&B, zoals Pip Millett, Ari Lennox en Jorja Smith.
Ik wil mensen empoweren, een krachtig gevoel geven en deze energie delen tijdens mijn optredens.
Isabel Provoost
Samen met haar vorige single Future Fantasies staat dit Stand-In God op een nieuwe EP. Daarop werkt ze eerder aangeroerde thema's verder uit, zoals omgaan met gedachten, onzekerheid, kracht en jezelf herontdekken. Isabel: "Ik wil mensen empoweren, een krachtig gevoel geven en deze energie delen tijdens mijn optredens. Het wordt een power EP vol R&B en Soul!"
De EP-presentatie van Isabel is zondag 3 september in Hall Of Fame in Tilburg. Daarna volgen shows in Paardcafé Den Haag en So What! Gouda.
Isabel Provoost - Future Fantasies
Isabel Provoost - Future Fantasies © Roel Pelkmans
In 'Goedemorgen Zeeland' praatte Elsa van Hermon even bij met Isabel Provoost. Luister hier het gesprek terug!