Dési Ducrot brengt ode aan kleine liefdes: 'Een kortstondige relatie kan soms het leven kleur geven'

Ze noemt het een 'amuse bouche' voor haar nieuwe album, de nieuwe single Max!. De eigenzinnige singer-songwriter Dési Ducrot, afkomstig uit Middelburg, brengt daarmee een ode aan de kleine liefdes. Want, zo zegt zij, ook een casual affaire drukt soms een stempel op je leven.
Een kortstondige relatie kan soms het leven kleur geven. Zulke vrienden blijven vaak een ondergewaardeerde figuren. Vandaar deze ode aan Max!, een song vol scheurende gitaren, cowbell en een pakkend refrein. Dési: "Ik hoop dat het de perfecte soundtrack is geworden voor de fietstocht naar je werk de ochtend nadat iemand hun Max heeft gezien. Fluitend op de fiets. Dat is wat ik hoop dat deze song doet."
De titel van het nieuwe album Smile Like You've Never Seen A Woman Before van Dési Ducrot is ontleend aan een tekstregel uit Max!. Het album verschijnt op 8 september. De releaseshow is de dag daarop in Bitterzoet in Amsterdam. Dési: "Verwacht alt-country southern swamp meets 90s Alanis Morissette en Sheryl Crow. Het verhaal van het album is a tale as old as time. Liedjes over het leven en de liefde met hier en daar een vleugje protest song."