Zeeuwse bassist Dennis Notebaart zoekt het geluid van de jaren tachtig met The Sunrise Paradise

The Sunrise Paradise is een band uit Amsterdam met een Zeeuwse bassist: Dennis Notebaart. Hij speelde onder andere in de band Yellow uit Goes. Nu maakt hij iets andere muziek: synthpop met een sterke link met het geluid van de jaren tachtig. De band werkt aan een EP, en de tweede single is nu verschenen: The Only One. De band hoopt met zijn muziek de grote Nederlandse podia te bereiken.

Hoe lang zit je al in Amsterdam en wat doe je daar?

"Dat gaat al twaalf jaar terug. Ik ben naar Amsterdam verhuisd voor de studie destijds, maar inmiddels ben ik al een paar jaar werkzaam in de IT."

Je hoort de muzikale ervaring, wat is zo'n beetje de achtergrond van de andere bandleden?

"Heel divers, maar heel ervaren. De gitarist en de drummer zijn ook muzikaal geschoold op verschillende conservatoria, dus dat maakt het wel heel fijn om mee te spelen als mede-muzikant."
Het is de muziek die we vroeger hoorden van onze ouders, maar waarnaar we ook een beetje terugverlangen af en toe.
Dennis Notebaart

Zijn er nog speciale voorbeelden qua bands en artiesten waar jullie een voorbeeld aan nemen?

"Ik moet al heel gauw denken aan Duran Duran. Dat is een beetje cliché, maar dat zijn wel onze voorbeelden. The Reflex vind ik stiekem wel een goed nummer, misschien een guilty pleasure. Het is de muziek die we vroeger hoorden van onze ouders, maar waarnaar we ook een beetje terugverlangen af en toe."

De eerste twee singles hebben een commercieel geluid. Wat voor plannen hebben jullie met jullie muziek?

"We willen onze muziek bij zoveel mogelijk mensen terecht laten komen en de mooie podia bereiken in Nederland en buiten de landsgrenzen."

En je hebt ook nog een nieuwtje over Yellow, de band uit Goes, want er komt weer een optreden aan hè?

"Precies! Zondag 17 september spelen we in 't Beest in Goes. Daar doen we een reünieshow in een theaterachtige setting. We hebben al een paar keer gerepeteerd. Het was een beetje roestig, maar we hebben zo lang met elkaar gespeeld, dat zat er allemaal nog wel in."
Dennis Notebaart: 'The Reflex is misschien wel mijn guilty pleasure'
The Sunrise Paradise 2023
Dennis Notebaart (boven) © The Sunrise Paradise