Goese popband YELLOW houdt reünie in 't Beest: 'Na twee, drie nummers is het gewoon weer als vanouds'

De band YELLOW is weer even bij elkaar en dat moet gevierd worden. De bandleden geven daarom zondagmiddag een reünieconcert in 't Beest in Goes. YELLOW maakte in 2010 zijn debuut. Officieel is de band nooit opgehouden te bestaan, maar de laatste single dateert alweer van zes jaar geleden.
De voorbereidingen voor de show begonnen al in februari, zegt zangeres Joyce Gyselinck. "We spreken elkaar nog regelmatig. Begin dit jaar zijn we een hapje gaan eten met elkaar. Toen dachten we: het kan toch niet zo zijn, dat we nooit meer samen spelen?"
In de afgelopen zes jaar hadden de bandleden het druk met werk en gezin. Op de eerste repetitie na jaren bleek iedereen het repertoire toch nog te kennen: "Het is heel gek, maar alles zit gewoon in je systeem. Na twee, drie nummers is het gewoon weer als vanouds."

Frisse popsong

De liveshow van YELLOW heeft de titel Still Alright meegekregen. Dat verwijst naar het allereerste nummer van de band, Alright. Volgens zangeres Joyce Gyselinck is dat een goed voorbeeld van een echt YELLOW-nummer: "Een frisse popsong met een verhalende tekst, een strakke basis en typerende toetsen. Wat ons betreft tijdloos. En zo zijn er nog heel veel meer van dit soort songs die voorbijkomen tijdens de show."

YELLOW

De band YELLOW ontstond als een project van toetsenist Rob de Winter en drummer Edwin van Vlierden. Met bassist Dennis Notebaart en zangeres Joyce Gyselinck was de band compleet en ontstond een herkenbare, frisse sound. In mei 2014 verscheen de debuut-EP van YELLOW met daarop de singles Pretender en Stay. Door de zwangerschap van Joyce lag de band eventjes stil.
In 2016 pakte de band de draad weer op en verscheen een tweede EP. Voor de track New Beginning vroeg Rob de Winter oud-klasgenoot Rik Mol om een Penny Lane-achtige trompetpartij in te spelen. Daarna werd het stil rond de band. De leden werkten aan hun maatschappelijke carrières. Joyce is werkzaam in de communicatie en marketing, Rob de Winter is inmiddels een gediplomeerd instructeur van Adobe, Edwin van Vlierden heeft een eigen drumschool in Kloetinge en Dennis Notebaart werkt in de IT-sector in Amsterdam. Daarnaast is hij lid van de Amsterdamse band The Sunrise Paradise.
De band neemt het publiek mee in de geschiedenis van de band, die in totaal dertien jaar beslaat. Ook het vijfde bandlid uit de begintijd, Maurits Holm, speelt een paar nummers mee. YELLOW speelt ook nieuw werk, zegt Joyce: "Of je de band nu al volgt sinds ons debuut in 2010 of je ontdekt ons net. Tijdens de 1,5 uur durende show komen alle hoogtepunten voorbij en trakteren we zelfs op nieuw materiaal."
In het verleden is het vaker voorgekomen dat een reünieconcert het begin was van een doorstart. Of er méér optredens volgen durft Joyce nog niet te zeggen. "Tijdens de repetities is het soms net alsof de tijd heeft stilgestaan en dan kriebelt het toch wel weer. Wie weet als het optreden uitverkoopt moeten we er nog eentje doen."
Zangeres Joyce vertelt over de reünieshow 'Still Alright' van YELLOW, zondag in 't Beest in Goes.