Lui Paard uit Amsterdam maakt single met Thijs de Melker: 'We vinden dat we ons eigen ding doen'

De band Lui Paard uit Amsterdam verraste vorig jaar met een lied over Cadzand. Nu hebben ze een nieuwe single, Cowboy Met Een Lui Paard. Deze keer gaat het niet over Zeeland, maar de single is wel gemaakt met de uit Oostburg afkomstige producer Thijs de Melker. Zanger Gijs Coffeng vertelde erover in de Zeeuwse Top 40 en deed meteen een oproep om in Zeeland te kunnen optreden!
De single Cadzand ging over méér dan zomaar lukraak een plaats in Zeeland. Gijs: "We roepen in het nummer dat het in Zeeland ligt, voor diegene die dat nog niet wist, maar het is eigenlijk een nummer over het milieu en het klimaat."

Gestrekt been

De tekst van de nieuwe single Cowboy Met Een Lui Paard geeft goed de ontwikkeling van de bandleden weer, legt Gijs uit: "We spelen al heel ons leven in bandjes. Vroeger had je een soort rebellie, we moeten de wereld verbeteren, soms met gestrekt been erin. Nu zijn we wat ouder en relativeren we wat meer. Het gaat wel over vrijheid. De cowboy is op zoek naar z'n eigen manier leven en heeft lak aan regels."
Wij gooien al onze achtergronden in een blender en daar komt dan Lui Paard uit
Gijs Coffeng - Zanger Lui Paard
Producer Thijs de Melker heeft met allerlei artiesten samengewerkt. Hij was één van De Raggende Mannen en produceerde muziek voor Het Goede Doel en Frank Boeijen. Gijs: "Hij heeft een opnamestudio in Amsterdam, vlakbij onze oefenruimte. We hadden meteen wel een klik. Hij vond ons leuk en wij vonden hem leuk. En dat is belangrijk."
De Nederlandstalige muziek van Lui Paard is volgens Gijs niet in een hokje te plaatsen: "Wij vinden dat we ons eigen ding doen. Wij zijn vijf muzikanten met zo veel verschillende achtergronden. Wij gooien al onze achtergronden in een blender en daar komt dan Lui Paard uit."
In Zeeland heeft Lui Paard nog niet opgetreden. Gijs: "Dat is wel een pijnpunt. Ik wil een oproep doen. Wij zouden het leuk vinden om een keer in Zeeland te spelen. Dus als mensen dit horen. Wij zijn echt ook een festivalband. Concert at SEA? Haha, ja, laten we hoog inzetten, meteen!"
Cowboy Met Een Lui Paard
Artwork van de single Cowboy Met Een Lui Paard © Maarten Rijnen
Zanger Gijs Coffeng vertelt over de nieuwe single Cowboy Met Een Lui Paard.