Domburger Marinus Vreeke schrijft laatste lied: 'Wat ik ook doe, er blijft niets van hangen'

Marinus Vreeke uit Domburg heeft een nieuw lied uitgebracht: There Will Be Answers In The End. Hij stuurde het naar ons op, maar wel met een droevige mededeling erbij, want het is zijn allerlaatste lied.
Marinus Vreeke
Marinus Vreeke © Peter Wessel
Deze zomer hakte Marinus Vreeke (72) de knoop door: "Ik ben nu ook wat ouder geworden en ik ben bezig met de betrekkelijkheid van het leven. Je komt uit het arbeidsproces, niemand heeft je nodig en het is nu één grote vragenlijst."

Vergetelheid

De muziek heeft de afgelopen jaren dat gat wel opgevuld. Maar toch knaagde er iets anders. Marinus: "Ik heb gemerkt dat wat ik ook doe, er blijft niets van hangen. Mijn muziek klinkt in het heelal, om met Bloem te spreken 'in het suizen der vergetelheid'."
Als ik het nummer zo hoor, denk ik echt, ja, dit is m'n laatste.
Marinus Vreeke
Er komen geen nieuwe liedjes meer, maar Marinus Vreeke blijft wel optreden. "Onder de naam Traveller heb ik een duo gevormd met een zangeres uit Yerseke. Daarmee speel ik alleen eigen nummers, een soort country-folk."
There Will Be Answers In The End is opgenomen met Collin Clement op bas en Peter Wessel op gitaar. "Als ik het nummer zo hoor, denk ik echt: ja, dit is m'n laatste. Het is geen liedje waarin ik me in verdriet onderdompel, maar het is wel een lied dat vragen oproept. De rabbijn Harold Kushner schrijft: 'Het feit dat wij antwoorden niet weten, wil niet zeggen dat die er niet zijn.' Dus we zullen het weten op het eind."
Marinus Vreeke legt uit waarom hij stopt met het schrijven van nieuwe muziek