Het Windorgel: Lyson, Adrie van der Lijcke en Clear Clamour

Lyson danst op nieuwe single, Adrie van der Lijcke houdt de zomer vast en Clear Clamour rijdt omhoog! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Just Me x Lyson - Go Low

Muzikant Lyson groeide op in Zeeland, maar woont nu in Rotterdam. Al jaren kondigt hij met aanstekelijk enthousiasme van tijd tot tijd nieuwe muziek aan. Deze keer heeft Lyson samengewerkt met dj en producer Just Me, dat is Carol Busropan uit Rotterdam. De track heet Go Low en Lyson heeft daarbij ook wat danspasjes verzonnen. Hij is daar heel goed in en doet in de verte denken aan de beweeglijkheid van Michael Jackson. De sfeer van de muziek doet Afrikaans aan; Lyson en Just Me hebben dan ook de hashtag 'Zuid-Afrika' bij de track gezet, die op alle bekende platforms is te beluisteren.

Adrie van der Lijcke - SunShine

De zomer is voorbij, maar er is natuurlijk niets op tegen omdat zonnige gevoel nog even lekker vast te houden, bijvoorbeeld met muziek van Adrie van der Lijcke uit Terneuzen. Zijn nieuwste track heet SunShine en daarin gaat hij een beetje op de reggaetour. In gedachten zie je hem liggen op een ligbed met parasol en een cocktail in z'n hand. Die fantasie heb je wel een beetje nodig, want de videoclip die erbij zit, ziet er nou niet bepaald zomers uit.

Clear Clamour - Riding High

De Bevelandse rockband had het al aangekondigd: dit jaar gaat weer veel nieuwe muziek verschijnen van Clear Clamour. Ze hebben een pauze van zo'n acht jaar achter de rug, maar nu volgen de tracks elkaar in hoog tempo op. Zodoende lossen ze de belofte van de eerste single in mei van dit jaar helemaal in, want die heette: Time For A Shake-Up. Ook de nieuwste, die heet Riding High, volgt het recept dat we inmiddels van Clear Clamour gewend zijn: melodieuze rock met ijzersterke zang. Clear Clamour geeft op 27 oktober een show in 't Beest in Goes, want dan vieren ze het 10-jarig bestaan van de band.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 221: Lyson, Adrie van der Lijcke, Clear Clamour