Het Windorgel: Anne van Damme, Cycz en Isabel

Anne van Damme neemt een duik, Cycz geeft motivatieboost, en Isabel zingt de waarheid! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Anne van Damme - Diving

Singer-songwriter Anne van Damme, afkomstig uit Hulst, houdt van oprechte, akoestische liedjes zonder poespas. Ze is bezig met een album dat is opgebouwd als een drieluik, met als overkoepelende titel Surface. Afgelopen vrijdag kwam de eerste track uit van het tweede deel, en die track heet Diving. Wederom heeft de van huis uit gitariste gekozen voor een begeleiding op piano. De tekst behandelt de vraag of je het weer aandurft in het diepe te springen, nadat je de bodem hebt geraakt. In het najaar verschijnt ook een elektronische remix van dit nummer. Het drieluik gaat van donker naar licht, heeft ze beloofd, en dat klopt, want nu, bijna halverwege het project hoor je al meerder lichtpuntjes.

Cycz - Sterk Blijven

De nieuwe van de Middelburgse rapper Cycz heet Sterk Blijven. Na het zomerse Ala Day, dat als motto 'pluk de dag' had, slaat hij nu weer een serieuzere toon aan: hij behandelt de struggles, over vallen en opstaan, Kortom: het is bedoeld voor iedereen die een motivatieboost kan gebruiken. En ja, zijn we dat niet allemaal soms?

Isabel - Next To You

Zangeres Isabel Provoost uit Middelburg heeft haar nieuwe EP compleet. De afgelopen tijd kwamen er al tracks naar buiten als Future Fantasies en Stand-in God. De EP heet Nothing But The Truth en is eigenlijk een soort verslag van de reis die ze de afgelopen twee jaar heeft afgelegd, vertelt Isabel. De teksten gaan veel over onzekerheid, twijfels, en over groeien in het leven. De muziek is soulvolle R&B en daarvan is ook de track Next To You weer een voorbeeld. En dat is maar één van de genres waarmee de veelzijdige Isabel goed uit de voeten kan. Next To You is misschien wel het meest aansprekende nummer van de EP, prettig luisterbaar en ook de videoclip is uiterst professioneel aangepakt.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.