Het Windorgel: Tape-iT, Young Villian en VOS

Tape-iT gaat uptempo, Young Villian voor alle leeftijden, en nieuw project van René Geelhoed heet VOS! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Tape-iT - Tanglewood

Er is nieuws van de band Tape-iT. Bandlid Leo Reijnierse meldde dat de band uit Ellewoutsdijk bezig is een nieuw album op te nemen. En wij kregen alvast de primeur van de eerste single die volgende week verschijnt: Tanglewood. Nu staat Tape-iT bekend als maker van niet al te vrolijke teksten op niet al te vrolijke muziek. Zo kreeg het album Autumn Low de typering 'most depressing album of the year'. En ook het vorige album album This Paltry Life van begin vorig jaar was speciaal geschikt voor een regenachtige zondagmiddag. De nieuwe track klinkt uptempo en zo waar een beetje vrolijk! Dat maakt nieuwsgierig naar het complete album.

Young Villian - She Bad feat. Lilato

De Amerikaans-Zeeuwse rapper Young Villian werkte de afgelopen tijd veel samen met Donson uit Vlissingen. De twee noemen hun samenwerkingsproject Team Fuego. Nu heeft Young Villian een nieuwe single. She Bad, gemaakt samen met artiest Lilato, en daarachter gaat schuil Simon Neeteson. Lilato betekent Liefde in de taal van zijn moeder die afkomstig is uit Zambia. Meestal schurken de teksten van Young Villian aan tegen 'explicit', maar deze keer ontbreekt de waarschuwing voor explicit content, - of ik moet iets gemist hebben -, dus dat wordt genieten voor alle leeftijden van She Bad.
De veelzijdige muzikant René Geelhoed uit Zonnemaire heeft weer een nieuw muzikaal project. Zijn nieuwe project heet VOS, gewoon naar het dier, en daarmee is hij teruggegaan naar zijn roots in Zonnemaire, om muziek op te nemen op een ouderwetse cassetterecorder met vier sporen. En die opnames stuurt hij op naar iedereen die het wil horen. Anders dan zijn vorige projecten zingt deze band in het Nederlands, en daarvoor heeft René een speciale aanleiding: "Ik schrijf wel eens liedjes voor voorstellingen van het jeugdtheater. En toen viel het kwartje. Het is eigenlijk heel raar dat je niet in je eigen taal zingt." Vandaar dat VOS Nederlandstalige muziek maakt. Wil je de track Dansen In De Disco ontvangen, ga dan naar het Instagram-account van VOS.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 223: Tape-iT, Young Villian en VOS