Band VOS met René Geelhoed maakt opnames in Zonnemaire: 'Ik wilde het moment vangen'

Muzikant René Geelhoed uit Zonnemaire heeft weer een nieuw muzikaal project. We kenden hem al van Vota Fonzie, The Royal Engineers, Makelove, de Zeevruchtjes en Stones Sessions. Zijn nieuwe project heet VOS en daarmee is hij teruggegaan naar zijn roots in Zonnemaire, om muziek op te nemen op een ouderwetse cassetterecorder met vier sporen. Die opnames stuurt hij op naar iedereen die het wil horen.
VOS
VOS is de nieuwe band van René Geelhoed © Luna van Herweijnen
De naam VOS lijkt op een afkorting van het één of ander, maar volgens René Geelhoed moeten we daar verder niets achter zoeken: "Het is gewoon VOS. Het is geen sexy verhaal. Ik vond het wel vet dat het een nachtdier is. En er was nog geen band die VOS heette, dus ik dacht dit is het wel, ja."

'Toen viel het kwartje'

In de muziek van René Geelhoed klinkt altijd een voorliefde door voor muziek uit de jaren zeventig. Eerder combineerde hij dat altijd met Engelstalige teksten. Dit keer is het in het Nederlands. René: "Eigenlijk komt het door een project dat ik doe voor een jeugdtheater. Twee jaar geleden deed ik dat voor het eerst en toen viel het kwartje. Het is eigenlijk raar dat je niet in je eigen taal zingt. Engels is natuurlijk de voertaal in de popmuziek, maar toen ineens ging tekstschrijven vanzelf en werd de tekstbeleving veel belangrijker."
Het is heel beperkt, maar je gaat er gewoon veel beter van spelen
René Geelhoed
De band heeft al plannen voor een debuutplaat. Als afwisseling van het harde werken in de studio maakte VOS een uitstapje naar de geboorteplaats van René, om in de boerderij van Jaap Verseput live-opnames te maken met een viersporen recorder. "We hebben al veel in de studio gezeten. Dat is intensief. Je kan alles editen, je hebt veel kanalen. Daartegenover wilden we ook iets doen, om het moment te vangen, om te groeien als band. Het is heel beperkt, maar je gaat er gewoon veel beter van spelen."
Het nummer Dans In De Disco is een ongepolijste opname. René biedt dat nu aan iedereen aan die het wil ontvangen. "Als je live dingen opneemt, ben je meer dan de som der delen. Er ontstaat dan toch iets."
Wie het nummer in de mailbox wil, kan zijn of haar mailadres achterlaten op de Instagrampagina van VOS.
René Geelhoed legt uit waarom hij zijn band VOS meenam naar Zonnemaire.