Tape-iT werkt aan nieuw album: 'Er moeten een paar vrolijke nummertjes tussen zitten'

De band Tape-iT uit Ellewoutsdijk is bezig met een nieuw album. Het is de opvolger van This Paltry Life van vorig jaar. Dát album was nog bestemd voor een regenachtige zondagmiddag, maar aan de eerste single van het nieuwe album is te horen dat er iets veranderd is, zegt zanger/gitarist Leo Reijnierse.
De eerste single van het album heet Tanglewood, de rest van het album laat nog even op zich wachten. Leo: "Ik ben heel blij met de eerste twee tracks. De rest zijn we nog aan het opnemen. Voorheen brachten we een album in z'n geheel uit, maar dat is niet meer van deze tijd."
Tape-iT staat bekend als maker van niet al te vrolijke teksten op niet al te vrolijke muziek. Zo kreeg het album Autumn Low de typering 'most depressing album of the year'.
Tanglewood is uptempo en klinkt zelfs een beetje vrolijk. Leo: "Ik heb besloten dat er een paar vrolijke nummertjes tussen moeten zitten. Dat gaat prima samen met het oudere repertoire. De nummers die we op albums zetten zijn rustiger dan die we live spelen. Thuis houd ik van rustige muziek, maar live moet het niet alleen maar langzaam zijn."
Leo Reijnierse van Tape-iT vertelt meer over de nieuwe single 'Tanglewood'
Tape-iT
Tape-iT tijdens een live-optreden © Sticky Music Inc