Lace Sonic is de nieuwe naam van muzikaal duo Romy en Michaël Coomans

Romy en Michaël Coomans zijn al jaren een echtpaar en ze maken ook al jaren samen muziek. Dat deden ze onder verschillende namen: eigen werk brachten ze uit als RoMi Cage, maar als ze bruiloften muzikaal omlijsten heten ze Lace. En dan hadden ze ook nog Order A Song, waarmee ze liedjes op aanvraag maakten. Nu hebben ze al hun muzikale activiteiten gebundeld onder één naam: Lace Sonic. Om dat te vieren is er ook meteen een nieuwe single!
De naam is nieuw, maar de afzonderlijke muzikale projecten blijven gewoon bestaan, vertelt Romy Coomans: "Ja, maar we hadden drie verschillende petten, terwijl we dezelfde personen zijn. Dus we dachten: dat kan duidelijker."

Mond-tot-mond

De aanvragen voor huwelijken, bedrijfsfeesten en herdenkingen stromen binnen. Romy: "Ik denk dat dat komt omdat we akoestisch spelen, waardoor het makkelijk inzetbaar is op verschillende gelegenheden. Inmiddels komt het werk vanzelf naar ons toe, Als Lace bestaan we ook alweer veertien jaar. Op een gegeven moment gaat het mond-tot-mond, maar in het begin hebben we er wel hard aan moeten trekken."
We zaten zelf altijd een beetje in een spagaat, maar we zijn er nu uit
Romy Coomans - zangeres Lace Sonic
Het uitbrengen van eigen werk onder de naam RoMi Cage stond al wat langer op een lager pitje, maar het duo is van plan ook dat onderdeel weer op te pakken. "Ja, absoluut, nummer twee ligt ook weer klaar. We hebben twee jonge kindjes, dat kost tijd en energie, we hebben al lang zitten sukkelen hoe we het nou zouden doen. We zaten zelf altijd een beetje in een spagaat, maar we zijn er nu uit."

Actueler dan ooit

De naamswijziging naar Lace Sonic wordt meteen gevierd met een nieuwe single: Innocence. "Het is echt een popliedje, een aantal maanden geleden geschreven, destijds voor een Amerikaanse singer/songwriters wedstrijd waar we tweede werden. Dat moest een liedje zijn over de oorlog in Oekraïne. Nu het zo mis is in de Gazastrook is de tekst actueler dan ooit. Het gaat over de onschuld van kinderen in een harde wereld."
Romy en Michaël Coomans vieren hun nieuwe naam Lace Sonic met een nieuwe single: Innocence
Lace Sonic promofoto 2023
Lace Sonic © Dennis van Akkeren