Het Windorgel: PEER, Secret Rendezvous en Smaakstof

PEER wil met je bellen, Secret Rendezvous experimenteert verder en Smaakstof is er helemaal klaar voor! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

PEER - Can I Call You

De Walcherse band PEER doorbrak begin dit jaar de stilte die rond de band heerste. Niet dat ze hebben stilgezeten, want achter de schermen werd hard gewerkt aan nieuw materiaal: we werden op drie singles op rij getrakteerd, en zoals aangekondigd is nu de EP verschenen met daarop nog twee extra nummers. Laat er geen misverstand over bestaan dat PEER nog altijd springlevend is, zegt zanger/gitarist Gijs Teuwsen: "Absoluut, ja 100%. We hebben allemaal ons werk om de huur te betalen, maar PEER is wel het ding dat ons alle vier in ons leven wel drijft." Eén van de nieuwe nummers op de EP, die trouwens When The Lights Go Down heet, is Can I Call You.

Secret Rendezvous - Cold Shoulder

Nog een EP van Zeeuwse makelij is onlangs verschenen. Het Amsterdamse duo Secret Rendezvous met oud-Souburger Remi Lauw verzamelde vier nummers onder de naam Feels. Daarop staan de drie eerder uitgebrachte singles en een nieuwe song, Cold Shoulder. Je zou kunnen zeggen dat het duo zijn elektronische soul naar een nog hoger niveau heeft getild. Ze houden van experimenten en dat deden ze de laatste tijd dan ook. En dit is nog maar het begin, want deze EP is onderdeel van een compleet album dat voor volgend jaar gepland staat.

Smaakstof - Nacht Van De Nacht

De spanning stijgt: nog maar een klein weekje en dan barst het Regio Songfestival los. Het liedjesfestival van alle regionale publieke omroepen is op zaterdag 4 november in Utrecht. Namens Zeeland en dus Omroep Zeeland doet Smaakstof mee. De Walcherse band won met het lied Nacht Van De Nacht de voorronde. Daarna moest er ineens nog veel gebeuren: onder andere moest er een videoclip komen van Nacht Van De Nacht. Regisseur Klaas van de Ketterij maakte de clip in thuisstad Middelburg. Het lied gaat over de vraag hoe je donkere tijden in je leven overleeft. Nou, dat doe je dus met elkaar! Vandaar dat de bandleden elkaar vinden in hun stamcafé waar zo'n beetje alles begonnen is. Aansprekend verhaal, aansprekend lied, kortom: Smaakstof en Omroep Zeeland zijn helemaal klaar voor de finale in Utrecht!
clip Smaakstof
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.