Fingerstyle gitarist Julio Melio treedt op als duo, maar werkt ook aan solo-album

Gitarist Julio Melio uit Heinkenszand maakte al een solo-album en enkele solo EP's, maar hij houdt ook van muziek maken samen met anderen. Zo maakte hij deel uit van bands als Songs On A Wire en Letters From Nina en maakte hij een opname met Sifra Tempelman. De afgelopen jaren heeft hij ook regelmatig opgetreden als duo met zangeres Gabriele Kohl. Zaterdag gaat dat wéér gebeuren in Razzmatazz in Oost-Souburg.
Julio Melio woont momenteel in Leiden. Hij is bezig met promotieonderzoek in natuurkunde op de universiteit. In de weekends is hij ook regelmatig in Zeeland te vinden. "Voor muziek, omdat ik toch nog wel verbonden ben met Zeeland door vrienden en kennissen."
Zangeres en gitariste Gabriele Kohl leerde hij elf jaar geleden kennen bij een jongerenproject. Julio: "Zij speelde in een andere folkband, Slan, en vanaf dat moment zijn we samen muziek gaan maken. We spelen voornamelijk Ierse en Schotse folk met af en toe wat recenter singer/songwriter repertoire.
Het optreden in Razzmatazz hebben de twee zelf georganiseerd. "We hadden eigenlijk niks op de planning staan. Dus we dachten: waarom zouden we zelf niet iets organiseren? Vanavond spelen we samen met Suitcase, een formatie waar ik ook in speel. We spelen aparte sets, maar we spelen ook een paar nummers samen."
Naast de muzikale samenwerkingen blijft Julio Melio toch ook een solo-artiest. "Toevallig ben ik de afgelopen jaren flink aan het opnemen geweest. Dat is ook iets wat ik heel erg leuk vind. Er komt binnenkort wel weer een album aan, want ik heb inmiddels een uur aan muziek gespaard."
Fingerstyle gitarist Julio Melio woont in Leiden maar is regelmatig in Zeeland te vinden voor de muziek
Suitcase
Folkband Suitcase © Femke Ivens