Het Windorgel: JORDY, Rosann en Company of Sinners

JORDY bouwt een klein feestje, Rosann wil eventjes verdwijnen en Company of Sinners zingt over drie klauwen! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

JORDY - Klein Feestje

Jordy Geijsels is producer en muzikant uit Zeeuws-Vlaanderen. Hij komt uit Koewacht en een paar jaar geleden kwam hij regelmatig met nieuwe tracks naar buiten, daarna volgde een periode waarin hij liever wat achter de schermen opereerde. Deze week was daar ineens weer een nieuwe productie van hem, waarin hij ook zelf te horen is: Klein Feestje. Hij maakte het samen met producer Lobo. Een relatie is kennelijk wat bekoeld, of vrijwel verbroken, maar hij komt nog niet los van haar, en andersom. Die situatie omschrijft Jordy als een klein feestje. Ondanks die feestelijke titel toch een melancholieke ondertoon.

Rosann - Verdwijnen

Afgelopen donderdag verscheen een nieuw lied van Rosann Kerckhaert, afkomstig Groede. We kennen haar van haar indrukwekkende tv-optredens tijdens The Voice van Vlaanderen en ook afgelopen zomer beklom ze regelmatig het podium met haar band, binnen en buiten onze provincie. Nog maar kort geleden is haar liedje Avondzon beschikbaar gekomen op de streamingsdiensten, maar nu heeft ze de opvolger klaar: Verdwijnen. Ze maakte het met haar coach bij The Voice. Verdwijnen beschrijft het verlangen naar eventjes een moment rust in de chaos van het leven. Dat is in dit geval niet per se autobiografische, zegt Rosann: "Ik denk dat we allemaal soms wel eens ervaren, dat je eventjes niks wil, eventjes rust, en eventjes weg wil van alles wat er gebeurt op deze wereld."

Company of Sinners - The Claws

De Zeeuwse band Company of Sinners bestaat uit drie kompanen, die zichzelf muzikale broers noemen. Ze hebben een voorkeur voor roots en murdersongs in het genre country, folk en blues. Het nieuwe album komt uitsluitend uit op vinyl, gewoon omdat ze dat het leukste vinden. Gelukkig is één track wel digitaal beschikbaar, en dat is The Claws. Het gaat over al die verhalen die rondgingen en -gaan over boerderij De Drie Klauwen in Zuid-Beveland, zegt Koen Raas: "Ik heb al die verhalen een beetje bij elkaar gegooid en één verhaal van gemaakt. Het gaat over een jongen die pastoor wilde worden en bezoek kreeg van de duivel."
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 226: JORDY, Rosann en Company of Sinners