Dax Hovius zingt over de liefde: 'Ik had een heel erg blauw gevoel bij dit lied'

Schrijven en zingen helpt bij liefdesverdriet. Dat vindt gitarist en zanger Dax Hovius uit Kapelle. Zijn vorige twee singles gingen over liefdesperikelen en ook zijn nieuwe song gaat erover: On Fire For You. Daarin bezingt hij het 'blauwe gevoel' dat hij heeft over een verdwenen vriendinnetje. De winnaar van The Voice Kids van 2020 heeft zich daarbij passend uitgedost: een blauw pak en tranen van glitter.
Afgezien van de trieste teksten gaat het goed met Dax. Hij zit in het laatste jaar van de Herman Brood Academie in Utrecht en maakt lekker muziek. Dax: "Als ik een idee heb voor een liedje komt het meestal hierop uit. Iedereen heeft wel eens een vriendinnetje gehad, over wie je verdrietig was nadat het is uitgegaan. Dat je nog steeds van haar houdt, maar dat je weet dat ze weg is."
Dax verwerkt deze elementen graag in een lied, want zingen helpt. "Ja, maar ook vooral schrijven. Dan schrijf je het van je af. Dan heb je je gevoel in een liedje gestoken en dan gaat het weer goed."

Blauw gevoel

Zijn imago heeft Dax ook aan de nieuwe song aangepast. "Ik had een heel erg blauw gevoel bij dit lied, dus ik dacht ik doe een blauw pak aan. Ik zag een paar foto's voorbijkomen met make-up in de vorm van tranen van glitter. Dat paste wel bij de song, dus zo is het ontstaan."
Eerder startte hij een crowdfundingsactie om een EP te kunnen opnemen. Ook was hij op zoek naar bandleden om mee op te treden. Dax: "De band is wel bij elkaar gevonden. We zijn nu hard aan het repeteren met nieuwe liedjes. De crowdfunding voor de EP loopt nog via mijn Instagramaccount (@daxhoviusoffical)."
Dax Hovius legt uit waarom schrijven helpt bij liefdesverdriet