Adriaan van den Berg maakt doorstart met AAD: 'De band is nog springlevend!'

De band AAD uit Schouwen-Duiveland met Adriaan van den Berg speelde op kleine en grote podia in de tijd vóór corona. Zo stond de band onder andere op het affiche van Concert at SEA, Vestrock en de Gentse feesten. Adriaan van den Berg laat nu opnieuw van zich horen. Hij treedt tegenwoordig op met een Engels artiest, Jamie, maar heeft ook de band AAD weer nieuw leven ingeblazen.
De afgelopen twee jaar was het vrij stil rond de band, maar nu pakt Adriaan van den Berg het weer op. Adriaan: "Ik bén AAD. Het is een afkorting van 'Adriaan'. De band bestaat nog steeds. Ik speel ook solo, maar ik heb wat nieuwe bandleden, en we maken een doorstart. We hebben optredens en ook weer nieuwe muziek, die we gaan opnemen. AAD is nog springlevend, eigenlijk."
De contacten met de Britse muzikant Jamie stammen uit de tijd dat AAD een tournee deed in Engeland. Het contact is nadien gebleven. Ze passen goed bij elkaar. Adriaan: "We hebben gewoon een klik, we lullen veel over muziek. Begin volgend jaar komt hij wel weer naar Nederland."
Onlangs speelde Adriaan van den Berg met Jamie in Bruinisse, maar zaterdag speelt hij in de De Drvkkery in Middelburg weer onder de naam AAD. Zodoende is Adriaan muzikaal op diverse sporen actief: "Ja, ik speel alleen, ik speel met Pieter en Jibbe als AAD en af en toe wel eens een optreden met Jamie."
Adriaan van den Berg is muzikaal op diverse sporen actief