Het Windorgel: Dax Hovius, Alwin en allcaps

Dax Hovius heeft een 'blauw gevoel', Alwin heeft weinig te klagen en allcaps gaat voor eigen sound! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Dax Hovius - On Fire For You

Gitarist en zanger Dax Hovius uit Kapelle schreef in 2020 talentenjacht The Voice Kids op zijn naam. Hij had wel een beetje de pech dat het allemaal in coronatijd viel. Toch trekt hij gewoon zijn plan. Het gaat goed met hem, hij zit in het laatste jaar van de Herman Brood Academie in Utrecht en maakt lekker muziek. Vrijdag verscheen zijn nieuwe single: On Fire For You en weer zingt hij daarin over de liefde. "Iedereen heeft wel eens een vriendinnetje gehad en dat je toch wel verdrietig bent nadat het uit is. Die momenten zitten eigenlijk in dit liedje". Vandaar de blauwe uitdossing van Dax op de foto, want hij heeft een 'blauw gevoel', dat hij van zich af wil schrijven. Qua muziek lijkt hij zijn stijl al helemaal gevonden te hebben, want het geluid sluit naadloos aan op de eerdere singles Lonely Lovers en Rebels On The Run.

Alwin - Geef Het Even Wat Tijd

Zanger Alwin uit Hoedekenskerke houdt er de moed in. Met veel energie en optimisme presenteerde hij deze week zijn nieuwe single Geef Het Even Wat Tijd. Een advies om overal wat meer tijd voor te nemen als het een beetje tegenzit. Natuurlijk wordt die tekst gezongen op vrolijke klanken. In de videoclip, gemaakt in samenwerking met Stichting Hulp Gehandicapten waarvan Alwin ambassadeur is, gaat hij een beetje terug in de tijd: we zien een molen, we zien een klompenmakerij. Geen vuiltje aan de lucht! Zelf heeft Alwin ook weinig te klagen, want zijn agenda loopt vol met optredens.

allcaps - lwyhim

Tijd voor emo-poppunk van allcaps, de Brabants-Zeeuwse band met twee Zeeuwse leden: drummer Douwe van den Worm en zanger Jasper van Schaik. Deze week verscheen een nieuwe release, een EP, getiteld hold on // move on. Sinds de vorige release hebben ze de focus gelegd op het creëren van een eigen, herkenbare sound. Daar hebben ze zeker hun best voor gedaan, maar natuurlijk bouw je altijd voort op bestaande tradities, in dit geval die van post-britpopbands als Kaiser Chiefs. Speerpunt van de nieuwe EP van allcaps is het nummer Lost With Your Hand In Mine. Als je het wil vinden, zoek dan op 'lwyhim'.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 228: Dax Hovius heeft een 'blauw gevoel', Alwin heeft weinig te klagen en allcaps gaat voor eigen sound!