Belle and The Beats maakt cover van Madonna-hit Frozen: 'Ik dacht: ik ga het gewoon doen!'

Isabel Zoeteweij uit Wemeldinge is frontvrouw van de Amsterdamse band Belle and The Beats. Als kind al raakte zij geïnspireerd door Madonna. Nu heeft ze zich gewaagd aan een eigen interpretatie van de song Frozen uit 1998. De timing is perfect, want komende week is Madonna voor twee concerten in Nederland.
Belle and The Beats laat al jaren van zich horen met een mysterieuze mix van stijlen: pop noir, waarin liefde en seksualiteit vaak een rol speelt. De link met Madonna is dan eigenlijk gauw gelegd. Isabel: "Zij heeft veel topics bespreekbaar gemaakt, soms heel provocerend, soms minder. Ze is door de media geboycot toen ze het boek Sex uitbracht. Het album Ray Of Light, waar Frozen op staat, is eigenlijk haar comeback geweest."
De muziek van Madonna heeft Isabel van huis uit meegekregen: "M'n moeder luisterde er veel naar. Dat is altijd een belangrijke start. Het is een inspiratie geweest voor het werk dat ik ben gaan maken, ook visueel. Frozen wilde ik altijd al eens coveren. Eigenlijk kom je niet aan zo'n wereldhit, maar nu dacht ik: gewoon doen!"
We moeten ons blijven openstellen voor elkaar en het gesprek met elkaar aan gaan. Dat is de enige manier waarop we met z'n allen verder komen.
Isabel Zoeteweij - Belle and The Beats
Eén van de zinnen uit Frozen is 'You're frozen, when you're heart's not open'. Isabel legt een link naar de huidige tijd. "Vooral op dit moment, met wat er gaande is in Nederland en heel de wereld, is dat het een belangrijke zin is, die we op het nu kunnen betrekken. We moeten ons blijven openstellen voor elkaar en het gesprek met elkaar aangaan. Dat is de enige manier waarop we met z'n allen verder komen."
Met deze productie en met haar vocale kwaliteiten lijkt Isabel wel te solliciteren als artiest voor het Eurovisie Songfestival. "Ja, dat zou wel leuk zijn. Het is wel een ambitie in ieder geval. Wellicht later. Ik zou dat heel leuk vinden."
Belle and The Beats
Belle and The Beats © Amanda Elise K.
Isabel op de radio