Coverband Copycat viert 25-jarig bestaan: 'Het is best wel een rollercoaster geweest'

25 jaar bestaat de band al: Copycat. Grote kans dat je deze Walcherse coverband één of meerdere keren hebt zien optreden in een café in Vlissingen of Middelburg of bij dat bekende strandpaviljoen. Het verjaardagsfeest dat de band zaterdag viert in Renesse is al uitverkocht. Zanger Robert Stoltink blikt in de Zeeuwse Top 40 terug op de geschiedenis van de band, maar kijkt ook vooruit.
Robert is al jaren de zanger van Copycat. Eigenlijk kwam dat door de doorbraak van BLØF. Robert: "Paskal Jakobsen speelde vroeger elke dinsdagavond in Frapo's, een bekend café toen. Hij had er even geen tijd meer voor, dus vroeg hij mij het tijdelijk over te nemen."

'Guppies'

De herinneringen aan die beginperiode zijn nog springlevend. "Vooral aan Frapo's. We waren nog echt superjong. Eric van Noort en ik keken heel erg op tegen de mannen die daar speelden. Wij waren nog guppies. We mochten ons dingetje doen, wat we nog niet zo goed konden."
In de band hebben bekende muzikanten gespeeld als Han Dasselaar (bas), Michaël Coomans (gitaar) en Jeroen Polderman (drums). "Het was een lange reis. Je zag hoe bandleden ieder hun eigen weg gingen. Het is best wel een rollercoaster geweest, met heel veel leuke momenten erin."
Als we iets uitbrengen willen we dat het bij ons past en echt goed is
Robert Stoltink - zanger Copycat
Een absoluut dieptepunt was het overlijden zangeres Joëlle van Noppen. Zij kwam in 2010 om het leven bij een vliegtuigongeluk in Libië. Dat had een grote impact op de band. "Onbeschrijfelijk, wat er toen door de band heen is gegaan. In die periode hadden we die klap gehad van Chris Götte natuurlijk, en dit was het volgende dieptepunt."

Geen tijdsdruk

Regelmatig kwam de wens bovendrijven om een zelfgeschreven repertoire op te bouwen. "Eigenlijk hebben we daar nooit goed de tijd voor genomen. We zijn wel een paar keer de studio in gekropen, maar we vonden het niet goed genoeg. Inmiddels zijn we nu wel bezig met een album. We hebben daar geen tijdsdruk op gezet. Als we iets uitbrengen willen we dat het bij ons past en echt goed is."
Copycat kijkt uit naar het jubileumconcert, zaterdag in Renesse. "Het wordt een bijzondere avond. Iedereen komt speciaal voor ons en iedereen heeft in die vijfentwintig jaar van alles meegemaakt, dus er zal een bijzondere sfeer zijn in de zaal."
Copycat is bezig met een album met zelfgeschreven repertoire, maar zonder tijdsdruk.