Het Windorgel: Belle and The Beats, Bustaflax en Xeno

Belle and The Beats geeft eigen twist aan Frozen, Bustaflax is nog altijd verliefd, en XENO heeft internationale ambities! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Belle and The Beats - Frozen

Isabel Zoeteweij uit Wemeldinge is zangeres en frontvrouw van de Amsterdamse band Belle and The Beats. Eén van haar grote inspiratiebronnen is Madonna. Dat hoor je ook wel een beetje terug in de mysterieuze pop noir en avantgardistische klanken van de band, maar misschien nog wel meer in de thema's die Isabel aansnijdt, waarin de vrouwelijke seksualiteit vaak centraal staat. Uiteindelijk heeft ze het gewaagd een eigen versie te maken van de song Frozen uit 1998. Ze geeft er onmiskenbaar een eigen twist aan, die meteen vertrouwd aandoet. En dat is knap voor zo'n bekende wereldhit. Allemaal perfect getimed, want volgende week is Madonna in Nederland voor twee concerten in de Ziggo Dome.

Bustaflax - Hele Mooie Woorden

Rapper Tim Buysrogge, alias Bustaflax uit Kloosterzande heeft een nieuwe track gemaakt, samen met producer Roystoel. Het is een regelrechte liefdesverklaring aan zijn vriendin. Hij kan zijn geluk niet op en daarom ga je daarover schrijven en zingen natuurlijk. Bustaflax laat zich hier van zijn verliefde kant zien en dat resulteert in een aangename mellow track: Hele Mooie Woorden.

XENO - Pillars

Het leek de progressieve metal band XENO uit Middelburg allemaal voor de wind te gaan. Vorig jaar verscheen de EP Reconstruction, en de band heeft diverse optredens voor de boeg. Totdat plotseling het bericht kwam dat drie van de zes muzikanten de band gaan verlaten. Artistieke verschillen in inzichten zijn de oorzaak. De komende optredens werkt de band nog af in de oude bezetting. Toch laat zanger/gitarist Ruben Willemsen zich niet uit het veld slaan. De ambities blijven hoog. "Wij willen eigenlijk een internationale speler worden op metal muziek vlak. We zijn ook bezig met een Europese tour. We moeten even kijken wat daar nu nog van komt, maar het is wel onze ambitie om dat komend jaar te gaan doen."
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 229: Belle and The Beats geeft eigen twist aan Frozen, Bustaflax is nog altijd verliefd, en XENO heeft internationale ambities!