Het Windorgel: Frank Live, Nul Elf Acht en Southwest

Frank Live maakt gevoelige ballad, tweede leven voor Halve Literatuur en Southwest naar het songfestival? Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Frank Live - Het Is Te Laat

Zeg je: Frank Live, dan denk je toch als eerste aan vrolijke feestnummers als Mooi Zeeland en Euforie. De nieuwe single van de zanger uit Bruinisse is echter een gevoelige ballad. Die heet Het Is Te Laat. Frank maakte zelf een Nederlandstalige tekst op het lied Abrazame van Julio Iglesias uit 1976. Voor de clipopnames ging hij naar Tenerife, het eiland waar hij vaker te vinden is. Frank: "Ik ga regelmatig naar Tenerife. Ik heb daar een goede vriend zitten, die heel mooie beelden kan maken, en die heeft deze video weer gemaakt voor mij."

Nul Elf Acht - Halve Literatuur

Een gevalletje nieuw, maar toch ook weer oud: het album van de Vlissingse hiphopgroep Nul Elf Acht uit 2011 heette Halve Literatuur. In de jaren daarna bleef daar vraag naar bestaan. Producer DJ Vindictive uit Middelburg besloot daarom het hele album op Spotify te zetten, dus iedereen kan weer genieten van die tracks. Het is een beetje rauw, maar met teksten die, zoals de titel al doet vermoeden, aanschurken tegen poëzie. En dat is ook de aantrekkingskracht van de nummers. Daarmee blijft het album Halve Literatuur een mijlpaal in de Zeeuwse hiphopgeschiedenis.

Southwest - Unnoticed

Driek Stevens is gitaarleraar en producer in Goes. Eerder maakte hij samen met zanger Edwin Kaljouw het protestlied over het afsluiten van de Vlissingse boulevard voor autoverkeer. Nu laat hij van zich horen op het gebied van het songfestival. Met het duo 'Southwest' dat bestaat uit hijzelf en Henk van Halteren, deed hij een gooi naar het grote Eurovisie Songfestival. Hij wilde graag naar Malmö namens Nederland, maar helaas, hij kwam niet door de voorronde. Misschien een idee voor volgend om mee te doen aan de voorronde van het Regio Songfestival, want dat is ook een jaarlijks terugkerend gebeuren.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.