Het Windorgel: Navarone, Van Talud en Mandy Storm & The Cherry Bombs

Nog één keer Navarone, Van Talud doet opnieuw Koekoek en Mandy Storm & The Cherry Bombs! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Navarone - Devil's Ferry

Rockband Navarone is bezig aan de laatste weken van zijn bestaan. Het einde werd deze zomer al aangekondigd, samen met de inmiddels drie afscheidsconcerten die de band geeft in thuisstad Nijmegen begin januari. Groot was de verrassing dat op de valreep toch nog een nieuwe single van de band verscheen. Het gaat om het nummer Devil's Ferry, dat Navarone al vaker live heeft gespeeld, maar nog niet eerder was uitgebracht. Als je de goed mengende stemmen van zangers Merijn van Haren en Roman Huijbreghs op deze ballad hoort, dan doet het gewoon een beetje pijn dat die doorbraak waarnaar de band verlangde na de deelname aan The Voice of Holland niet van de grond is gekomen. Maar de muzikanten van Navarone komen we in de toekomst vast weer tegen, in andere bands of als soloartiesten.

Van Talud - Koekoek!

De West-Zeeuws-Vlaamse folkband Van Talud speelde vorig jaar live op NPO Radio 1 het nummer Koekoek, een 'ode aan de vrije vrouw'. Dat optreden is nog steeds terug te luisteren, want het staat op YouTube. Inmiddels heeft de band een eigen nieuwe opname van het nummer gemaakt. Zanger Peter Quaak zei daarbij: "Wel low budget, maar misschien is het een betere opname dan de YouTube versie." Om dat te kunnen beoordelen moet je even luisteren naar De Zeeuwse Top 40, zaterdag vanaf kwart over twaalf, want deze nieuwe versie staat nog niet online.

Mandy Storm & The Cherry Bombs - Christmas Time

Zangeres Mandy Storm uit Goes houdt van rockabilly én van kerst. Dat heeft ze bewezen met de kerstsingles die ze maakte als soloartiest en samen met het Europese gezelschap The BrillianTears. Mandy heeft dit jaar er weer eentje aan het rijtje toegevoegd. De single heet eenvoudigweg Christmas Time en ze nam het op met The Cherry Bombs, een Vlissings gezelschap waarin we leden van de hydromatic rockabillyband 5-ó-Matic's herkennen. De stijl is retro en ook in de productie hebben ze er alles aan gedaan om het nummer een jaren vijftig-vibe mee te geven. Hier een daar laat de gelijkheid in het spel iets te wensen over, maar gezellig is het zeker. Mandy Storm is klaar voor de kerst!
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.
Het Windorgel Afl. 232: Navarone, Van Talud en Mandy Storm & The Cherry Bombs