XMH maakt EP met zes tracks: 'Wees gewoon jezelf en vind daar je kracht in'

Het was de laatste weken één en al bedrijvigheid in de headquarters van de Vlissingse harddance band XMH. Vrijdag werd het ei gelegd: een EP met 6 tracks getiteld Talk in Technicolor. Het zijn zes op zichzelf staande tracks, vertelde bandlid Benjamin Samson in de Zeeuwse Top 40.
Op de beelden uit de studio was alleen Benjamin Samson te zien. Is XMH eigenlijk nog wel een band of meer een soloproject? Benjamin: "Het is sowieso ooit begonnen als soloproject. Bij live-optredens heb ik steun gehad van mensen om me heen, in het bijzonder van Pieter Sperling."
De zang is definitief verdwenen in de muziek van XMH. De omschrijving van de muziek is in de loop der tijd ook veranderd, van Electronic Body Music naar Harddance. "Harddance is een wat bredere term die breder past bij wat ik nu maak. Het is ook een beetje terug naar m'n roots. Ik ben opgegroeid in de jaren negentig."
We worden allemaal langzaam ouder, dus het publiek groeit gewoon lekker mee
Benjamin Samson (XMH)
Op Talk In Technicolor staan zes tracks die vooral op zichzelf staan. Benjamin: "Het zijn eigenlijk zes losse dingetjes. Er is wel een titel waar ik een boodschapje mee heb, maar dat is meer 16+: F People. Ik zal niet zeggen waar de 'F' voor staat, maar het is positief bedoeld: Wees gewoon jezelf en vind daar je kracht in."
Het motto van XMH is nog altijd 'dancefloor destruction'. Welk publiek komt daar op af? "Het is heel gemêleerd. Het is wel 18+, maar ik raak zelf ook al tegen de veertig. We worden allemaal langzaam ouder, dus het publiek groeit gewoon lekker mee."
Nieuwe optredens van XMH staan op dit moment nog niet gepland.
XMH - Benjamin Samson
XMH © Benjamin Samson
De muziek van XMH definieert Benjamins Samson nu als 'harddance'.