Het Windorgel: Hendheving, Young Villian, Bas de Meijer & De Hobbyisten

Hendheving neemt wraak, Young Villian pikt een boulevardje en Bas de Meijer & De Hobbyisten houden van GPC! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

Hendheving - Avenger Earth

Eigenlijk is het al verschenen op Tweede Kerstdag, maar sinds afgelopen vrijdag staat het nummer ook online: de nieuwe single van Hendheving, en die heet Avenger Earth. De Zeeuws-Vlaamse band met zanger Tim van Laere doet niet echt z'n best om op de playlist te komen van mainstream radiozenders, want de track is voorzien van extra dikke hardcore vocalen. Avenger Earth is onderdeel van een soort van tweeluik, samen met het eerder verschenen Destroy The Earth. Het zijn titels die je niet bepaald associeert met de kerstgedachte. Hoe dan ook: beide tracks zijn niet alleen te streamen, maar ook te koop op CD. Twee voor de prijs van één van Hendheving.

Young Villian x Vibez - With Villian

Young Villian, artiestennaam van de Amerikaanse Zeeuw Vincent Laurence. De rapper uit Phoenix, Arizona haalt zijn inspiratie uit artiesten als 2pac, Busta Rhymes & Fabolous. Hij voelt zich inmiddels helemaal thuis in Zeeland. Daarom pikt hij in zijn nieuwste videoclip lekker een boulevardje in Vlissingen, terwijl hij, staande in een cabrio, zijn nieuwe track With Villian rapt, gemaakt samen met Vibez. Het nummer wordt gepromoot door Zuidwesthiphop, het platform dat hiphop muziek en artiesten uit Zeeland ondersteunt. De videoclip staat online, maar voor de audio van With Villian op de streamingdiensten moet je nog even geduld hebben tot 10 januari.

Bas de Meijer & De Hobbyisten - GPC Anthem

Sport verbroedert, en als je dan ook nog met elkaar een clublied kan zingen, dan draagt dat alleen maar bij aan de saamhorigheid. Bas de Meijer, rapper te Oost-Souburg, Kevin van Gorkom en Daniel Sanderse van De Hobbyisten staken de koppen bij elkaar en maakten een nieuwe versie van het clublied van voetbalvereniging GPC in Vlissingen. Bas en Kevin hebben daar allebei kinderen spelen, vandaar! De nieuwe versie is duidelijk bedoeld voor de jeugd, maar er zit ook een verwijziging in naar het oorspronkelijke clublied 'Daar aan de golven van de Schelde'. Zo blijft het aansprekend voor oud en jong, en verbindt het lied verleden en toekomst van de club.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.