Folkgroep Van Talud maakt lied met Amalia Vermandere

Folkgroep Van Talud uit Groede heeft een nieuw lied uitgebracht: Situatie. Voor het eerst horen we ook een andere zangstem dan die van zanger Peter Quaak. Amalia Vermandere zingt mee, en dat is de dochter van de bekende Vlaamse liedjeszanger, gitarist en klarinettist Willem Vermandere.
De vorige single Wie Niet Weg Is, komt uit augustus, maar voor het eerste volledige album van Van Talud moeten we terug naar 2017. Peter: " We hebben niet stil gezeten, maar niets officieel uitgebracht. We hebben via social media wat liedjes gepost. Maar nu dachten: we moeten 's even goed de studio in. Nu gaan we meer liedjes uitbrengen."
Situatie is opgenomen met Amalia Vermandere. Zij komt uit Oostende, zingt en maakt liedjes. Ze kwamen met elkaar in contact via de studio in Gent. "We kenden elkaar nog niet. We nemen altijd op bij Davy Kerkhove in Gent en die kende haar wel. Hij heeft haar gevraagd en zodoende is het balletje gaan rollen."
Je moet je tegenwoordig per se goed voelen als je op social media kijkt. Maar dat hoeft helemaal niet. Het hoort er gewoon allemaal bij
Peter Quaak - Van Talud
Het is niet helemaal duidelijk over welke 'situatie' het lied gaat. Peter: "Ja, dat is een goeie vraag. Ik heb mezelf ook lopen afvragen: waar gaat het liedje over? Het gaat over vergankelijkheid, eindigheid, hoop, en dat alle dingen er gewoon bij horen. Je moet je tegenwoordig per se goed voelen als je op social media kijkt. Maar dat hoeft helemaal niet. Het hoort er gewoon allemaal bij."

Mysterieus

'Ik vertel je m'n geheimen, maar lieg over hoe ik was', dat is een intrigerende regel uit de tekst. "Dat is mysterieus, hè? Die heb ik wel een beetje geleend van een bekende artiest. Misschien kennen sommigen die regel wel, maar ik ga het lekker niet vertellen."
Of er een EP of album aankomt kan Peter nog niet zeggen. "Zoals we het nu doen, willen we in maart weer een singletje uitbrengen. Het is ook een marketingtrucje. Dan krijg je weer een beetje aandacht. We willen het nu op deze manier proberen omdat we denken dat dat ook wel bij ons past."
Van Talud gaat binnenkort méér liedjes uitbrengen, vertelt zanger Peter Quaak