Hardrockband Breakout brengt debuutsingle uit: 'We hebben heel veel geleerd'

Breakout is een jonge hardrock/punkrock-band uit Middelburg. De band heeft het landelijke Popsport traject doorlopen. Daar hoorde ook een studiosessie in Nijmegen bij, in de studio van de band De Staat. Nu is het tijd voor de volgende stap: de officiële debuutsingle van Breakout is een feit: Back To The Roots. Maar de titel slaat helemaal niet op de band zelf, vertelt zangeres Kerstin de Jonge.
Door de deelname aan coachingstrajecten Popaanzee en Popsport NL maakt de band een enorme ontwikkeling door. Kerstin: "Het is supersnel gegaan. Als wij geen Popsport hadden gehad, vanuit Popaanzee, dan hadden wij veel minder kennis op bepaalde vlakken, bijvoorbeeld over opnemen in de studio. We hebben heel veel geleerd. Ik denk dat dat alleen maar positief is."
Breakout maakte al eerder studioopnames, in 2020 verscheen een compleet album. Toch noemt de band deze nieuwe single Back To The Roots de debuutsingle. "De formatie van Breakout zoals die nu is, bestaat sinds twee jaar. Met de vorige zanger is een album gemaakt. Nu ik erbij ben, is de muziek ook echt hardrock geworden. Dus vandaar ook een debuutsingle voor onze eerste EP."
Back To The Roots is vrijdag uitgekomen, maar waar komt die titel eigenlijk vandaan? "Eigenlijk is de titel precies wat het zegt. Het gaat helemaal niet over de band of over de muziek. Het is een tekst die ik heb geschreven over dat je terug wilt naar wat belangrijk is."
De releaseparty van de single van Breakout is zondag 14 januari, in Pand 39 in Middelburg.
Breakout
Breakout © Inglourious Fiction
Tijdens de releaseparty van 'Back To The Roots' van Breakout gaat het dak eraf, belooft zangeres Kerstin de Jonge