Het Windorgel: Engel & Just, Van Talud, Grote Geelstaart

Rapper Just op tournee, Van Talud verzeild in situatie, Grote Geelstaart naar Groningen! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.

Engel - Veertig Plus (feat. Just & DJ Native)

Rapper Joost Adriaansens, alias Just komt uit Middelburg, maar woont al jaren in Utrecht. Hij vormde een duo met Steven Engel en hoewel ze nu elk afzonderlijk muziek uitbrengen, zoeken ze elkaar nog regelmatig op. Zoals ook op de nieuwe track van Engel, Veertig Plus. Ja, dat slaat dus op de leeftijd die hij bereikt heeft. Just levert daarop weer een vocale bijdrage en DJ Native zorgde voor de beats. Dat drietal gaat ook op een tournee om deze verjaardag te vieren, zo staan ze aanstaande zaterdag in de Hall of Fame in Tilburg.

Van Talud - Situatie

Folkgroep Van Talud uit Groede heeft een nieuw lied uitgebracht: Situatie. Het is samenwerking met de Vlaamse Amalia Vermandere, inderdaad, de dochter van Willem Vermandere. Het contact kwam tot stand via de Gentse studio waar beiden regelmatig opnemen. 'Situatie' is een beschouwend lied maar welke situatie nou precies bezongen wordt, weet zanger Peter Quaak eigenlijk ook niet. "Er zit een stukje vergankelijkheid in, eindigheid, problemen, maar ook hoop en dat dingen er ook allemaal bij horen."

Grote Geelstaart - Live Verse Visrock 2023

Grote Geelstaart is een Zeeuwse post-punkband. De jonge band vertegenwoordigt onze provincie in het landelijke coachingstraject PopsportNL. Hoewel ze goed hun best doen om op te vallen, heeft Eurosonic Noorderslag in Groningen ze dit jaar niet uitgenodigd. De concurrentie voor dat showcasefestival dat aanstaande woensdag begint, is ook moordend. Maar tóch gaat Grote Geelstaart naar Groningen! Penguin Radio organiseert tijdens Noorderslag z'n eigen showcase festival in een grand-café op de Markt in Groningen. Daar zal de band uit Kapelle zich voorstellen in hun nieuwe band-identiteit, die ze na diepgaande sessies hebben vastgesteld.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.