Het Windorgel: SPYZZD, Racoon en Emma Heesters

SPYZZD gaat vooruit, Racoon speelt in Antwerpen en Emma Heesters maakt ballad recht uit het hart! Muziekredacteur Marcel van den Driest is voortdurend gespitst op nieuwe muziek uit Zeeland. Hij bespreekt wekelijks drie nummers van Zeeuwse bodem in deze rubriek: 'Het Windorgel'.
Het Windorgel
Het Windorgel © Omroep Zeeland

SPYZZD - Moving Forwards

SPYZZD is de artiestennaam van Jan-Jaap van Buuren uit Terneuzen. Hij produceert progressieve house/trance muziek en deze week kwam zijn tweede track naar buiten: Moving Forwards. Hij is in feite bezig met het samenstellen van zijn visitekaartje. Zijn vorige nummer, van afgelopen zomer heette Perseverance. Beide tracks klinken 'rond' en zijn zowel geschikt om op uit je dak te gaan, als te gebruiken als ambient techno sfeermaker. En wat ons als Zeeuwen natuurlijk vooral aanspreekt, is die foto van de Oosterscheldekering als single-cover. Hij werkt nog aan zijn naamsbekendheid, dus zoek 'm even op: in hoofdletters: S-P-Y-Z-Z-D.

Racoon - Nickel For Goodbye

Het was misschien weer even wennen voor de fans: Racoon kwam vorig jaar na lange tijd weer met een Engelstalig nummer. Maar inmiddels is Nickel For Goodbye door velen omarmd. Dat blijkt wel uit het feit dat de band uit Goes drie show heeft toegevoegd aan het al bestaande tourschema van de clubtour. Aanvankelijk startte die tour op 20 april in Groningen, maar nu trapt Racoon al af op 6 april in Trix in Antwerpen. Leuk voor de Belgen, maar ook leuk voor ons Zeeuwen. Op die concerten wisselen Nederlands- en Engelstalige liedjes elkaar af. Het nieuwe volledig Engelstalige album van Racoon staat gepland voor het najaar.

Emma Heesters - Haat Me

Zangeres Emma Heesters uit 's-Gravenpolder heeft het erg naar haar zin. Dat kan ook niet anders door de bejubelde tv-optredens in Stars On Stage, haar verrassingsoptreden met Andrea Bocceli, en... haar nieuwe single Haat Me, die vrijdag verscheen. Ze noemt de lyrics zelf ook diep, maar het is een ballad 'recht uit het hart.' Soms wordt ook zij gehaat, en als ze in de fout is gegaan, wil ze graag haar excuses aanbieden. Voorlopig is daar geen aanleiding toe, met dit zelfgeschreven Haat Me zou ze zo maar op weg kunnen zijn naar haar vierde landelijke Top 40-notering.
Beluister deze rubriek bij Omroep Zeeland Radio elke zaterdag in Weekend met Elias den Hollander en elke maandag rond 18.10 uur in Zeeland Komt Thuis. Volg de Zeeuwse muziek ook in de Zeeuwse Top 40, elke zaterdag vanaf 12.15 uur bij Omroep Zeeland Radio.