Popaanzee stimuleert artistieke én zakelijke ontwikkeling: 'Je moet je toch profileren als artiest'

Popaanzee is het platform voor talentontwikkeling in popmuziek in Zeeland. Al veel Zeeuwse artiesten zijn gecoacht, gestimuleerd en een stap verder gekomen dankzij Popaanzee. Ook voor dit jaar staan er weer allerlei projecten op het programma, waaronder de twee coachingstrajecten Popaanzee Popsport en Popaanzee Academy. Daarnaast gaat het platform komend jaar nauwer samenwerken met podia De Spot en 't Beest.
Allerlei projecten zijn nu onder de paraplu van Popaanzee geschaard. Er zijn twee coachingstrajecten: Popaanzee Academy en Popaanzee Popsport. Die richten zich op een verschillende doelgroep, legt Leontien Poppe uit: "Bij Popsport heb je een leeftijdscategorie van 14 tot 21 jaar. Dat gaat om artiesten die aan het begin staan of net begonnen zijn, maar wel eigen muziek maken. Academy is voor acts die al wat verder zijn en ambitieuze plannen hebben om verder te gaan in de popmuziek."

Op weg geholpen

Inschrijven voor Popaanzee Academy kan nog tot 31 januari 2024. Leontien: "Je wordt een jaar lang goed op weg geholpen als artiest. Niet alleen in je artistieke ontwikkeling, maar ook in je zakelijke ontwikkeling. Je moet je toch profileren als artiest. Zeker als beginner heb je nog geen manager die dat voor je doet. Dus je zal heel veel zelf moeten regelen."
Bands als PEER en De Toegift zijn voorbeelden van bands die na het coachingstraject hun carrière succesvol hebben voortgezet. Vorig jaar deden Alta Luna, Xeno en zangeres Rosann mee aan Popaanzee Academy.
Komend seizoen gaat Popaanzee nog nauwer samenwerken met poppodia De Spot, in Middelburg en 't Beest in Goes. Leontien: "Concreet betekent dat, dat ze nog meer aandeel gaan krijgen in Popaanzee Academy. Daarnaast zijn we bezig met een plan om de keten van de talentontwikkeling te versterken in Zeeland. Daar heeft heel de sector profijt van: de festivals, de podia, ook de kleinere podia die voornamelijk op vrijwilligers draaien."
Aanstaande woensdag staat 'Kickstart: Coach de coach' op het programma in 't Beest in Goes. Een avond speciaal voor coaches uit het Popaanzee netwerk. Ze wisselen tips en tools uit hoe je als muzikale coach een jamsessie kunt begeleiden. Als je nog geen coach bent bij Popaanzee, kan je je daarvoor aanmelden.
Leontien Poppe vertelt over coachingstrajecten Popaanzee Popsport en Popaanzee ACADEMY